Jeg købte for nylig nogle cornichons på glas. Stor var min forbavselse den dag jeg åbnede glasset, og lige ville tjekke hvor længe de kunne holde sig (efter åbning). Tre dage!!!! Der var heller ingen tilsætningsstoffer i, men alligevel.!? Jeg nåede at spise max. 10 % af indholdet i løbet af tre dage. Skrev en mail til "kundeservice" i supermarkedetskæden, og henstillede at man af hensyn til madspild fik leverandøren (i Tyrkiet) til at tilsætte lidt "konserveringsmiddel". Fik et standardsvar, at man prioriterede den friske smag. Man forholdt sig overhovedet ikke til "madspild"!.
Nu i dag skulle jeg have schnitzel, med citron, capers osv. Gæt hvad der stod bag på glasset med capers, som det så viste sig at være fra samme supermarked?Ja, tre dages holdbarhed på de 60 g (nettovægt) capers.
Selv om jeg laver noget tun-salat til frokost i morgen, så kommer jeg til at smide en del capers ud om to dage. Jeg kommer til at droppe det supermarked, med de holdbarheds datoer på deres glas-konserves..
Træd ikke på mine ledninger :o)