Bordplade i massiv eg - oliebehandling

Vi har købt et egetræsbord, som vi skal bruge i vores køkken, som spisebord. Vi har givet det mahogni-olie fra Junkers (Bordpladeolie). 

Vi har en datter på 1 år, som ynder at spise fra den store tallerken (læs: bordet), men vi har nu fundet ud af, at olien frarådes til direkte fødevarekontakt. 

Hvordan kommer vi rundt om dette problem uden at vi skal hen og slibe hele "lortet" igen forfra? - kan vi påføre en fødevaregodkendt olie a la den fra Faxe til at forsegle den allerede påførte olie?

Vi har købt et egetræsbord, som vi skal bruge i... Vis hele indlægget
17 svar
 Følg tråden
Der er 10 indlæg før dette.
Annonce
Annonce
Annonce

Som tidligere nævnt er det en mulighed at slibe bordet og give det en ny omgang olie. Med en god excentersliber hvor du starter grov, kan du komme rimelig hurtig igennem det. Og så er det ellers bare at påføre den med olie igen. Det er vigtigt at gøre det rigtigt, du kan læse her hvordan det gøres https://svanel.dk/oliebehandling-af-trae/

@svanel.dk.. I kan jo bare selv tage kontakt til @brannigan.. og se om i kan kommunikere.. ''et lille hint - tag lige en sølvpapirshat på, så i ikke forurener med stråler af farlig karakter  
Og ellers er jeres link jo bare reklame, ikke?   

Denne bruger er slettet og ikke længere aktiv.

Hej Natur er lidt i tvivl omkring hvad du hentyder til. Det var egentligt bare ment som en hjælp. Går ud fra det er det, forumet er tilegnet. 

Det virker blot som ren reklame fra din side.  - men god fornøjelse.. (husk sølvpapirshatten..)

Denne bruger er slettet og ikke længere aktiv.

Til orientering:

Alle olier til indendørs brug i Danmark er godkendte, men ingen producent vil hænges op på et ledende spørgsmål som Branningan stillede. 

Det betyder i praksis at der ingen risiko er ved olierne kommer i forbindelse med fødevarer som er særlig aktuel med køkkenborde, men alt er selvfølgelog et spørgsmål om mængder. 

Som Bent Andersen fornuftigt påpegede er en smule olie det mindste problem i barnets opvækst.   


Denne bruger er slettet og ikke længere aktiv.
Annonce

Tja - hvad Skovgaard & Frydensberg beskriver er blot den fastlagte fremstillingsmetode for godkendte olier til interiør brug i forbindelse med husholdninger.

...  men lidt "lækkersnakken" er selvfølgelig aldrig at foragte for at skrue prisen op.    

Denne bruger er slettet og ikke længere aktiv.
 Følg tråden
Vil du være med? Log ind for at svare.

Relaterede emner

Tilmeld dig og få fordele



Deltag i forummet, stil spørgsmål og svar andre

Favoritmarkér spændende indlæg

Færre reklamer, når du er logget ind
...og meget mere



Tilmeld dig gratis