Ren alkohol - købes hvor?

Matas har noget 99% 

Hvor kan man købe fx 96%, 91%, 70% henne?

5 svar
 Følg tråden
Annonce
Annonce
Annonce

Husholdnings sprit er vel rent alkohol, blot med i  blandet denaturerings middel så det ikke kan drikkes. Hvis man køber 99 % rent alkohol kan man jo stort set blande vand i til man har den % indhold man skal bruge. Det er sådan sprit fabrikker gør bl.a. whisky destillerier gør. Det bliver destilleret ved 68 % og mister ca. 1 % årlig ved lagring i tønder. Så vil de sælge den efter 10 års lagring er den på ca. 58-60 % Men oftest er det mest attraktive salgs indhold 42 - 45 % så de er "vandet ned"  ( Så bliver der jo også nogen flere flasker )  


Har nogen samlet det, kan det skilles ad. Samles igen ? ?


m.v.h. Erik

Ren alkohol dvs 100% kan kun findes i hermetisk lukkede beholdere , så det er kun teoretisk at man kan have ren alkohol , for hvis der kommer luft til , så vil luftens fugtighed øjeblikkelig nedsætte alkohol% til 96 , det er det vi kalder vinduesprit . 


Mvh S.H.
Hvorfor udsætte noget til i morgen , hvis man kan få andre til at lave det idag............

Jeg går ud fr at vi snakker om Ethanol , og det findes som skrevet i max 96% (vinduesprit)


Mvh S.H.
Hvorfor udsætte noget til i morgen , hvis man kan få andre til at lave det idag............

Hvad skal du bruge de procenter til? Vævspræparation? Eller til kvantative analyser? Noget ganske tredie? For hvis nøjagitigheden er af mindre betydning (altså ikke en kvantiativ analyse), så er det meget simpelt, at lave de lavere procenter udfra en 99%.
Så ville jeg udfra et produktionsmæssigt synspynkt antage, at 99% svaret til 100%. For så kan du tage eks. 100 milliliter deminiraliseret vand, (fås sikkert også i Matas) og 900 ml 100% alkohol. Resultat 1 liter 90% alkohol. Og så fremdeles.
På mit arbejde, et Patologisk institut, bruger vi flere hundrede liter sprit om ugen i disse 3 procenter. Og til nogle af vores processer er renheden af alkolen kritisk og til disse kontrolmåler vi alkoholen i hver dunk, som vi får leveret, uanset leverandøren. (Belært af meget dårlige erfaringer).

Denne bruger er slettet og ikke længere aktiv.
 Følg tråden
Vil du være med? Log ind for at svare.

Relaterede emner

Tilmeld dig og få fordele



Deltag i forummet, stil spørgsmål og svar andre

Favoritmarkér spændende indlæg

Færre reklamer, når du er logget ind
...og meget mere



Tilmeld dig gratis