Ja
Men det kommer an på temperaturen som flasken står i, flasken bredde ( vædske overflade) og naturligvis hullets størrelse. Det du nævner vil nok give en meget minimal fordampning ved stuetemperatur. Men kommer du op i nærheden af 72 grader så er du i gang med at koge alcoholen ud.
Sammen med nogle andre har jeg nogle whisky tønder i Scotland. Der bliver whiskyen lagret i egetræ tønder, som er lukket med prop m.m. Det er tæt men alligevel fordamper der ca. 1% alc. årlig under lagring. Det bliver destileret og lagret med ca. 67% alkohol og efter 10 -12 års lagring er det typisk nede på under 60%. Man siger det er til englene. Jeg har vandret igennem sådan et lager / varehouse og mankan naturligvis tydelig dufte noget af indholdet.
Hvis man køber en 10 Års whisky >cask strange< altså tønde styrke ser du at den ofte er på 58-59 %. Når de skal på flaske fortynder man oftest ned til 42-46 % da det er mere smagfuldt. Men så kan de ikke hedde cash strange.