Gulvvarme

Hej Alle

Vi har et gammelt hus fra 1970. Vi ønsker at få gulvvarme i køkken-alrummet og stuen. Vi har væltet en bærende væg, derfor er køkken, alrum og stuen er åben og nu en stor rum på ca. 60 m2. Vi foretrækker vandbaseret gulvvarme. Vi vil gerne høre hvor langt skal graves ned?

Hvordan og hvor meget skal man forberede inden man går i gang med projektet? Hvor lang tid skal man regne med at gøre det færdig og klar til brug? Det er første gang vi tager os af en sådan projekt, derfor er al god råd meget velkommen.

Tak for hjælpen


Mano
3 svar
 Følg tråden
Annonce
Annonce
Annonce

Velkommen på LDS

Man skal jo for det første sætte sig lidt ind det, og der ud fra vælge gulv konstruktionen. Så skal man naturligvis købe det udstyr der skal til i en ordentlig kvalitet. Her mener jeg skovle, murer trillebør, store hamre og 2m vaterpas som eksempler. Det er ligesom en del af pakken at have noget ordentlig grej. Selve ophugning kan man leje en stor elhammer til. Der skal container på pladsen og viden om hvordan det skal sorteres det der kommer i den, ellers bliver det meget dyrt at få den tømt. 

Der er principielt 2 systemer:

Tung gulv hvor der er grus - isolering - radontætning - rionet med gulvvarme - og 10-11 cm beton. Derover kan der så være trælamel, pergo eller andet form for gulv. 

Let gulv som ikke indeholder beton og rionet, men derimod gulvvarmeslanger i sporplader og så med gulvspånplade over. Det kaldes også svømmende gulv. 

Den med beton har en meget langsommere reaktions tid på gulvvarmen og dermed ikke så god regulering i forhold til f.eks. solindfald. 

Inden i ret kommer igang skal i lave en prøvegravning ved en af skillerummene. I kommer sikkert under sokkel på dem, så det skal der tages højde for så de ikke sætter sig. 

Når det er første gang ville jeg nok vælge at hyre et firma til at lægge selve betonen ud, når i ellers har fået vvs til at lave slanger og evt. elektriker til at trække rør til nye stikkontakter. Det kan nemlig ofte betale sig at få gjort i gulvet, så er der kun 40 cm rille i væggen hvorimod oppefra er der op imod 2 m hvert sted. 

Hvorlænge tager det ?? Det er aldeles umulig at sige. Det kommer an på om det er 1 mands arbejde i fritiden eller der kommer 4-6 raske gutter et par weekender. Så kan gulvet nok være hugget op og jorden kørt ud i korrekt dybde.


Har nogen samlet det, kan det skilles ad. Samles igen ? ?


m.v.h. Erik

Hej Erik

Mange tak for din god beskrivelse.


Jeg har nu siddet og læst lidt op på det hele hvad angår gulvvarmen.
Jævnfør dette link http://sparenergi.dk/forbruger/vaer...ek-nedefra
Anbefaler de :
1. 150 mm kapilærbrydene lag nederst ( 4mm sten eller større = evt den grus og sten vi finder i forvejen)
2. isolering på 3-400 mm med flamingoplader i minimum 2 forskudte lag
3. 80 mm beton dæk inkl Ø 5 mm armering pr 150 mm. (rivenet) samt 20 mm kantisolering
4. Damp/radonspær (tykt plastic)
5. 25 mm spånplade med plads til varmeslangerne  
6. Gummi lag ( lyd)
7. Laminatgulvet.

Dvs gulvvarmen ikke støbes ind i betonen, men ligger lige under Laminatgulvet.

Er det noget, som du kan anbefale? Kan denne anbefaling bruges? Med 400 mm flamingo skal man grave 60 cm. Alt andet som du finder relevant.

På forhånd mange tak

Mano


Mano

Plader med spor til varmeslanger er helt klar at foretrække. som ev elmand skriver, støber du slanger ned, tager det 100 år og en madpakke at regulere. Kommer der solvarme ind en skøn Februardag kan gulvvarmen ikke reguleres ned. 

Du burde have et høje på hvor godt huset ellers er isoleret, dvs, hvilket varmebehov der er i det nye rum. Det er ikke særlig rart at gå på et gulv der er 26 C varmt - laminatgulve vil endda delaminere ved højere temperaturer. Derfor er der en grænse hvor meget varmeenergi du kan tilføre rummet med gulvvarme.  



 Følg tråden
Vil du være med? Log ind for at svare.

Tilmeld dig og få fordele



Deltag i forummet, stil spørgsmål og svar andre

Favoritmarkér spændende indlæg

Færre reklamer, når du er logget ind
...og meget mere



Tilmeld dig gratis