Lav skilte og tryk på T-shirts

Er der nogen i dette forum, som laver skilte og tryk på T-shirts sådan lidt på hobby-plan?

Det forekommer mig, at der er flere og flere, som gør det ved hjælp af en skæreplotter tilsluttet en computer. Der er masser af engelsk-sprogede videos om det på Youtube. Søg f.eks. på vinyl cutter sign eller  Disse skæreplottere fås efterhånden billigt - se f.eks. her:

http://textprint.dk/kom-igang-lav-dine-egne-skilte/

 

Og T-shirt:

 

https://www.youtube.com/watch?v=7z6Kf1VBl-I

https://www.youtube.com/watch?v=cAMMQw75rZg

 

Nogen bruger også strygejern i stedet for varmepresse.

 

Der findes også et kæmpe engelsk lidt mere professionelt forum om skilte:

https://www.uksignboards.com/viewforum.php?f=68

- og andre for T-shirts.

 

Der er også en del som bruger teknikken i forbindelse men særligt flotte biler.

 

Jeg er så småt begyndt med nogle skilte med logo og instruktrioner på gymnastikredskaber. Og her bruger jeg en skæreplotter hos en lokal håndboldklub, som de og en fodboldklub anvender til tryk på T-shirts, når det er mindre serier. Jeg anvender desuden et gratis tegneprogram, som hedder Inkscape. Professionelle tegneprogrammer, som f.eks. Adope Illustrator er generelt dyre.

 

Via google fandt jeg een, som havde forsøgt med et dansk professionelt forum for skiltemagere, men det lykkedes så vidt jeg kan se ikke. Der er mange små firmaer, som laver skilte eller tryk på tøj, og som anvender tilsvarende teknikker, men selvfølgelig også mere avancerede teknikker.

5 svar
 Følg tråden
Annonce
Annonce
Annonce

Jeg gør i stor stil vi har et bette trykkeri i Aalborg 

Teknikken kaldes serigrafi og er særlig velegnet til private, da de nødvendige materialer er simple og kan fremstilles på køkkenbordet, men et grundlæggende kendskab til de analoge grafiske processer skader ikke.   

Materialeudgifterne er en brøkdel af prisen på plottere, tegneprogrammer og andre hjælpemidler for folk med ti tommelfingre.   

De analoge grafiske processer er ikke raketvidenskab, så selv amatører uden forkundskaber kommer hurtigt efter det. Det er kun et spørgsmål om vilje.    

Serigrafi har den egenskab, at det er velegnet til tryk på stort set alt, hvor de andre trykteknikker er begrænset til papir.

Denne bruger er slettet og ikke længere aktiv.

Tak for input, Rantzau.

Nu kiggede jeg lidt på YouTube om Serigrafi. I hvilket omfang anvendes Serigrafi på T-shirts? Og hvor mange tryk kan man lave med en ramme?

Kan man trykke på PVC - altså fleksibelt vinyl? Og hvor slidstærkt er farven på sådanne overflader?

Fint nok med af få denne gamle tråd i gang. Mit første indtryk var, at der ikke rigtigt var nogen der gjorde i det her på Hobby-planet.

Serigrafi kan anvendes til trykning på stort set alt - bortset fra rå æggeblomme.   

Ud over papir anvendes det til trykning på bl.a. træ, sten, glas og også tekstiler foruden plast i alle afskygninger herunder acryl. Der findes trykfarver specifikt til de enkelte materialer med høj slidstyrke. 

Til langt de fleste tryk på T-shirts foretrækkes serigrafi, da det er billigt, enkelt og hurtigt. Til trykning på tekstiler anbefales det ikke at anvende væv finere end no. 43. Der findes undtagelser, men det anbefales at få erfaring med denne størrelse.

Rammen - også kaldet stencil - kan under de rette betingelser anvendes til adskillige hundrede tryk, men kan forstærkes til langt større oplag.

For ikke at tråden fra start bliver for kompliceret, kan du løbende stille specifikke spørgsmål i takt med du får fornemmelsen af håndværket. 

Jeg skal så løbende svarer efter bedste viden og erfaring. 

Denne bruger er slettet og ikke længere aktiv.
 Følg tråden
Vil du være med? Log ind for at svare.

Relaterede emner

Tilmeld dig og få fordele



Deltag i forummet, stil spørgsmål og svar andre

Favoritmarkér spændende indlæg

Færre reklamer, når du er logget ind
...og meget mere



Tilmeld dig gratis