Vand hovedledning

Smof
Smof
Indlæg: 1
Postnr: 7100
Smof Smof
Jeg er i gang med renovere kælderen og kom til, at kigge nærmere på hovedledningen til vand. Og er i den forbindelse blevet itvivl om det faktisk er lavet rigtig (ordenligt) og lovligt? Jeg ved ikke hvornår installationen er fra, men huset er fra 1939 - installationen er et stålrør støbt ned i gulvet (se billederne). Jeg har været ved, at søge hjælpe nettet uden held, så nu spørger jeg her - håber nogle kender svaret eller kan pege  mig i rigtig retning.
 
 

 

ev elmand
ev elmand
Indlæg: 8573
Postnr: 7480
ev elmand ev elmand
Velkommen på LDS. gode og oplysende billeder.
Jeg tror ikke det er et stålrør der går ned i gulvet. Det ligner mest et sort plastrør, som så går over til galvaniseret jernrør. Jeg tror ikke der er noget forkert at sige til det. Måske kunne der have været et beskyttelsesrør uden om plastrør igennem gulvet. Men det har ikke betydning.

Har nogen samlet det, kan det skilles ad. Samles igen ? ?


m.v.h. Erik
je_ns
je_ns
Indlæg: 2954
Postnr: 0000
je_ns je_ns
Røret der går ned i gulvet ,kunne godt ligne et plast pel rør, prøv lige at tjekke det.
Men ellers selvom det hele skulle være i jern, er det sikkert helt efter bogen, da det var meget almindeligt førhen.

Hellere eje, end at leje.
S. Fabrin
S. Fabrin
Indlæg: 4661
Postnr: 4400
S. Fabrin S. Fabrin

Normalt ville PEL røret være ført gennem et beskyttelsesrør og afsluttet med en ISI flow kobling og ført videre til måleren med galvaniseret rør. Men du kunne ringe til dit forsyningsselskab og høre deres syn på sagen.

Det ville være nemt at lave det om, nu du er i gang med at renovere kælderen. Ændringen ville medføre, at du ikke er nødt til at hugge kældergulvet op, hvis der skal laves en reparation på dit vandstik.

fase
ev elmand
ev elmand
Indlæg: 8573
Postnr: 7480
ev elmand ev elmand
Det er jo netop afsluttet før jern rør med ISI flow.

Har nogen samlet det, kan det skilles ad. Samles igen ? ?


m.v.h. Erik
S. Fabrin
S. Fabrin
Indlæg: 4661
Postnr: 4400
S. Fabrin S. Fabrin
Det jeg mener er, at der støbes et føringsrør ind i sokkel og kældergulv. PEL røret skubbes så ind i føringsrøret, hvor det afsluttes i en ISI flow, som er beregnet til også at blive skruet på beskyttelsesrøret. Når det bliver afsluttet på den måde, bliver PEL røret afsluttet og fastholdt ved den indvendige afslutning af beskyttelsesrøret. På det viste billede er der ikke noget føringsrør, så sker der noget med stikket, kan det blive nødvendigt at hugge gulvet op.
fase
Vil du være med? Log ind for at svare.

 

Lignende indlæg

 1. r
  Lav-Hus
 2. R**rendt...!?
  Lav-Hus
 3. Pex r-i-r til vand
  Lav-Hus
 4. Vandstik?
  Lav-Hus
 5. Suzuki Wagon R+ 2003
  Lav-Bil