Ulovligt el i hus - bekræftelse

S. Fabrin
S. Fabrin
Indlæg: 4661
Postnr: 4400
S. Fabrin S. Fabrin
Godt nytår til jer alle :-)
Det kan godt være din elektriker tager sig til hovedet, det er dog kun en. Her er der en change for at der flere, som du så til gengæld ikke kan se :-)
Når du nu alligevel laver en ulovlig installation, så kunne du jo afslutte din forlængerledning i en dåse og så lave resten som fast installation med de dertil hørende kabler og materiel.
fase
Frank Chr.
Frank Chr.
Indlæg: 1738
Postnr: 8700
Frank Chr. Frank Chr.
Næ nej forlængerledningen ender i en "løs hængende" stikdåse med 3 udtag, sådan at man ikke er i tvivl om det netop er en ulovlig installation - intet skal skjules.

Det er ikke muligt at tage strøm fra loftudtaget, uden at jeg skal til at brække loftet ned (og det vil jeg ikke). Det var derfor jeg i min uvidenhed spurgte om der evt. kunne trækkes strøm fra en afbryder.
S. Fabrin
S. Fabrin
Indlæg: 4661
Postnr: 4400
S. Fabrin S. Fabrin
Du kunne udskifte dit tristik med et med flere udtag. De findes med op til en halv snes udtag. :-)
fase
Frank Chr.
Frank Chr.
Indlæg: 1738
Postnr: 8700
Frank Chr. Frank Chr.
He.. nej det var netop for at skrotte forlængerledning-løsningen med tristikket (jeg viste iøvrigt ikke sådan en stikdåse hed et tristik) og undgå bemærkninger fra besøgende om "Deet er vist ikke lige efter bogen med "det" der hænger ud af væggen - hva Frank"
Nå men pyt, jeg må nok heller få det lave ordentlig af elektrikeren med ny kabel ved lejlighed.
NielsChr
NielsChr
Indlæg: 508
Postnr: 2610
NielsChr NielsChr
som det er nu, har du selv lavet en 'installation' som i tilfælde af brand vil blive opdaget som værende møg hamrende ulovlig. hvis du endig skal lave den slags, så gør det ordentligt på samme måde som fagfolk havde gjort.
køb 10 m 5x1,5kv indtallationskabel i harald skrald, træk ledningen med kabelclips for hver 20 cm fra bagsiden af den eksisterende stikkontakt til et nyt lampeudtag/afbryder + evt en ny stikkontakt i udvendigt underlag. derved vil der aldrig blive stillet spørgsmål tegn ved den. også hvis du skulle være så uheldig st komme hjem til et hus som brændt ( det sker jo desværre for nogle få personer hver år).
du kan lave det 'lovligt' for anslået 400 kr.
husk at en evt gul/grøn ledning SKAL monteres til jord eller klippes af så den ikke ved en fejl bruges senere hen.
( skal lige nævnes at den slags arbejde kun må udføres af elektrikker, med nu er det jo et lds forum)
Frank Chr.
Frank Chr.
Indlæg: 1738
Postnr: 8700
Frank Chr. Frank Chr.
Jeg ved det godt Niels (og det er også for ringe man sådan fristes til at springe over hvor gærdet er lavest) Men jeg får vel kun drøje hug, hvis det er den ulovlige installation der er skyld i en brand. Men det bliver lavet nu. :-)
S. Fabrin
S. Fabrin
Indlæg: 4661
Postnr: 4400
S. Fabrin S. Fabrin
Frank, du starter med et stykke 3X1,5 mm2 fra forsyningsstedet og evt.til en forgreningsdåse. Fra den trækker du et 3x1,5 mm2 til dit lampested. Fra dåsen og til afbryderen trækker du en 5x1,5 mm2, så du kan sætte en stikkontakt under afbryderen (selvfølgelig i samme underlag). Du har nu muligheden for at udvide installationen med flere lampesteder og stikkontakter. Jordledningen ville jeg bestemt ikke klippe af, men isolere med en samlemuffe, hvis den ikke på nuværende tidspunkt skal bruges. Det ville jo være ærgerligt at skulle skifte kablet fordi jordledningen var blevet klippet af.
fase
Vil du være med? Log ind for at svare.

 

Lignende indlæg

 1. Ulovlig el-installation?
  Lav-Hus
 2. El Installation, er den ulovlig?
  Lav-Hus
 3. Defekt og ulovligt el
  Belysning
 4. Ulovlig el i vores hus - hvad nu ?
  Jura, reglementer og krav
 5. Ulovlig el i lejlighed
  Jura, reglementer og krav