Kommentarer til artikel: Mal din lejlighed og få depositum tilbage

Her samles kommentarer til artiklen: Mal din lejlighed og få depositum tilbage

Kommentarer vises både her og under artiklen.

Mange venlige hilsner
Kresten Kjær Larsen
Malgodt.dk
3 svar
 Følg tråden
Annonce
Annonce
Annonce
I artiklen fra kresten kjær fra malgodt.dk er der fine råd til maling af lejlighed ved fraflytning, for at få indskuddet tilbage.

Jeg vil bare lige, af bitter erfaring med nogle udlejere, tilføje nogle vigtige remindere :

0) meld dig ind i en lejerforening i god tid , hvis du har en dårlig mavefornemmelse omkring fraflytningen. Her kan man som regel få advokatbistand ved twister med udlejer.

1) gå tidligt i dialog med udlejer om at du ønsker at male lejligheden selv, og gør det på skrift (mail). Aftal, hvornår lejligheden skal være færdigmalet, hvad der skal males, hvilken maling der skal bruges, hvornår nøglerne skal afleveres etc ! Spørg generelt ind til dine forpligtelser ifm afleveringen og læs op på din lykkeligt glemte lejekontrakt.

2) skriv IKKE under på en fraflytningsrapport, der er udarbejdet FØR din istandsættelse (medmindre der er indføjet et forbehold i denne om, at lejligheden skal endeligt godkendes efter din istandsættelse)

3) Dokumentér lejlighedens stand med billeder inden du går igang.
Dokumentér også dit arbejde mens det står på, feks med billeder/video, så du kan bevise, at du har foretaget istandsættelse ! Gem evt boner fra indkøb af maling etc.

4) sørg for at aftale et møde, hvor udlejer skal vurdere/godkende dit arbejde. Gør det i god tid, så datoen for de nye lejeres indflytning ikke bliver et issue. Få godkendelsen på skrift. Hvis du og udlejer er uenige om, hvorvidt lejligheden kan godkendes, har du mulighed for at få 'syn&skøn' til at vurdere arbejdet (uafhængig instans).

5) Gør dit arbejde ordentligt ! Hvis du ikke mener du er den fødte maler, så få en faglært maler med på sidelinjen. Som kresten skriver er det hyggeligt at invitere vennerne på malehygge og pizza, men der skal altså holdes en vis standard, det har udlejer krav på.

Håber nogen kunne bruge det (: Husk, at røvhuller findes i alle samfundets lag, også blandt lejere og udlejere, men langt de fleste er jævne samvittighedsfulde mennesker som du og jeg

Mød de kloge med ydmyghed og de bedrevidende med skepsis
Tak for dine input, der bestemt giver god mening og er helt reelle ting der også skal overvejes og tages højde for.
Rigtig god jul!
Mvh Kresten

Mange venlige hilsner
Kresten Kjær Larsen
Malgodt.dk
LDS Systembesked
LDS Tip
Automatisk tip
Indkøbstip: Få 20% rabat på maling med vores rabatkode hos Malgodt: LDSMAL07     Se mere her


..eller kort fortalt:

Uanset om det står i lejekontrakten eller ej, er det en almindelig regel, at udlejer vælger hvilke håndværkere, der skal stå for istandsættelsen af lejemålet.

Hvis lejer selv har sørget for istandsættelse inden fraflytningsdagen, og der derfor ikke er behov for yderligere istandsættelse, bliver den regel ikke relevant. Men hvis lejerens istandsættelse ikke er håndværksmæssigt korrekt, kan udlejer dog alligevel kræve, at lejer betaler for, at udlejers håndværkere gør arbejdet om.

LDS Systembesked
LDS Tip
Automatisk tip
Indkøbstip: Få 20% rabat på maling med vores rabatkode hos Malgodt: LDSMAL07     Se mere her
 Følg tråden
Vil du være med? Log ind for at svare.
Sponsor på LDS
Malgodt.dk

Malgodt er sponsor på Lav-det-selv.

Få særlig rabat på maling, epoxy og meget andet.

Se mere

Tilmeld dig og få fordele



Deltag i forummet, stil spørgsmål og svar andre

Favoritmarkér spændende indlæg

Færre reklamer, når du er logget ind
...og meget mere



Tilmeld dig gratis

Se også