Jordvarme

Jeg må nu se i øjnene, at det bliver ikke ved for mig at fyre med træpiller i mit dejlige anlæg med en Salamander og TB-mini, der har tjent mig perfekt i ca. 20 år. Kræfter og helbred bliver ringere.

Jeg vil nu se mig om efter et jordvarmeanlæg eller et luft/vand.

Men det er længe siden, at der her på LDS har været debat om disse sager, så derfor en ny tråd.

Hvad er det nye sort inden for området? 

Den flinke sælger fra Klimadan nærmest anbefaler jord/vand og han mener, at vores primært radiatorbaserede varmeanlæg godt kan klare projektet. Det tror jeg også lidt på, idet jeg her i indeværende fyringssæson har kørt mit anlæg på en fremløbstemperatur på 40-50 grader, og det går også udmærket. Jeg ved godt, at vi har ikke haft fimbulvinter, men til den ende har vi 3 brændeovne, hvis galt skulle være.

Jeg synes ikke rigtigt, der foregår noget på div. specialfora om emnet. Er jordvarmen ved at gå af mode?

Er der nogen, som har et bud på, hvad man skal sikre sig ved indgåelse af en kontrakt om installationen?


Med venlig hilsen
ktm

 

15 svar
 Følg tråden
Annonce
Annonce
Annonce
Prøv at gå ind på heatpump.dk de taler ikke om andet end varmepumper og specielt jordvarme.

Mvh
Tbent
I kolde vintere får man mere varme fra jord til vand varmepumpe end luft til vand varmepumpe ,i milde vintere er det omvendt , så alt taget i betragtning ville jeg bruge luft til vand løsningen , det er meget billiger i anlæg...

Mvh S.H.
Hvorfor udsætte noget til i morgen , hvis man kan få andre til at lave det idag............

Jeg har selv en luft til luft og er utrolig overrasket over, hvor lidt strøm den æder her i de kolde måneder, så tænker det er det samme ved luft - vand...

Men ellers så er det jo mange ting der spiller ind. Har du en have der alligevel skal graves op / laves om så koster det jo ikke noget at ligge slanger i som sådan. Omvendt, hvis du ikke vil have det hele fræset op, og tror på, at vi ikke får de her kolde vintre mere, så vil jeg da selv gå efter en luft - vand pumpe.

Jeg har bestilt 2 stk. Mitsubishi  luft - luft ved JP Køl så kiggede lige på deres hjemme side hvad de havde.

De havde denne her:

http://jpklima.dk/produkter/luft-ti...imaanlaeg/

til 65.000 kr. incl. installering og så kan give varme ned til -28 grader

Min egen mening er, at vi sikkert for flere dage omkring de 10 grader end de 7 grader der er i jorden, hvorfor luft - vand er bedre, men det er helt min egen holdning


Med venlig GDS hilsen Mads

P.S. Har ingen håndværksmæssig uddannelse

@ Tbent
Jeg har været inde på den side, men synes ikke rigtigt jeg fandt svar , på de ting jeg gerne ville vide mere om

@karl smart
Jeg er en del i tvivl om, hvilket system jeg skal vælge, og får prisoverslag på begge. Sælger mener at de årlige driftsomkostninger vil ligge på 3.000 kr. mere for et luft/vand

@ MLU
Vi har allerede 2 luft/luft anlæg, som vi har lige så meget pga køling om sommeren. Dem beholder vi selvfølgelig, men jeg må jo nok indrømme, at de ytrer sig nok lidt mere, end jeg fornøjes ved.
Hvis vi skal tro på klogskaberne, går vi mod lunere vintre, hvilket også er årsagen til, at jeg overhovedet tør tænke på VP.

Det lader til at folk generelt er ret glade for deres VP, både det ene og det andet system.

Med venlig hilsen
ktm

 

I den dybde hvor jordvarmeslangerne skal ligge er januartemperaturen typisk 4-5 gr. C og omkring slangerne er der på grund af slangernes afkøling kun ca 1-2 gr C , i januar er gennemsnit temperaturen 2001 -2010 1.5 gr C med mange dage med høje dagtemperaturer 6-8 gr. C og det giver en luft varmepumpe meget mere energi end jordpumpen får .............

Mvh S.H.
Hvorfor udsætte noget til i morgen , hvis man kan få andre til at lave det idag............
Annonce
I min optik er det spild af penge at investere i et jordvarmeanlæg. Ikke alene får man pløjet haven op men man får samtidig den næst-dyreste varme, kun overgået af traditionel el-varme. Jeg har skrevet en lille artikel om varme og varmeudgifter ved mange forskellige typer af varmeanlæg, hvor det er dokumenteret at jordvarme er det dårligste valg ved omlægning eller nyetablering af varmeanlæg. Den kan du finde her: http://www.vifixerdet.nu/index.php/sparetip-blog/327-den-billigste-varme

Kvalitetshåndværk til en fair pris - altid fast pris iht. tilbud - www.ViFixerDet.nu
ViFixerDet; Du skal lige huske at man får 62,75 øre rabat pr. kwh (2016) af forbrug over 4000 KWh, hvis den primære varmekilde er EL / Varmepumpe.
Skrevet af MogensR på 25-11-2016 10:53
ViFixerDet; Du skal lige huske at man får 62,75 øre rabat pr. kwh (2016) af forbrug over 4000 KWh, hvis den primære varmekilde er EL / Varmepumpe.

Det er regnet med ;-), men selv om det ikke var, ville det ikke flytte jordvarmepumpen fra pladsen som klart dårligste valg ved omlægning af varmekilde.

 

 


Kvalitetshåndværk til en fair pris - altid fast pris iht. tilbud - www.ViFixerDet.nu
Nå, det er bare fordi min elpris er lavere end de nævnte 2.25, og jeg får ingen rabat pga. fjernvarme. Så den reelle pris er tæt på 1.50 kr. hvis jeg fik rabat.
Hej KTM
Jeg ville helt klart gå efter et jordvameanlæg. Jeg har selv et i Sverige der kører derudaf på 8. år uden vrøvl.
Hvis du kikker rundt løber du over VØLUND varmepumper. -Den hedder i Sverige NIBE og mener stadigvæk at METRO har en klon af det....
Jeg ville nok gå efter en frekvensreguleret varmepumpe i dag. De værste ekssemplarer med begynderfejl er vist ude af markedet igen.
Ellers har jeg selv lige købt en lettere brugt Energy Saver luft/vand varmepumpe til at opvarme det autolakeri som jeg har lejet mens båden skal renoveres i venter. Ikke så fancy som de andre mærker, men en god solid Svensk varmepumpe.
Men hent tilbud fra flere forskellige installatører. Nogle henviser til specialister/konsulenter/sælgere som er rigtig gode til at vurdere om en bolig er egnet til varmepumpedrift.

Har besluttet mig for at blive en gammel sur mand. -Nu venter jeg så bare på at blive gammel....
Der er yderligere 5 indlæg i tråden.
 Følg tråden
Vil du være med? Log ind for at svare.

Tilmeld dig og få fordele



Deltag i forummet, stil spørgsmål og svar andre

Favoritmarkér spændende indlæg

Færre reklamer, når du er logget ind
...og meget mere



Tilmeld dig gratis