hulmursisolering i hus af letbeton med 60mm hulrum - kan det betale sig?

Hej

Vi bor i et hus fra 1949, med en sokkel i massivt beton, og ydervægge som (udefra og ind) består af puds - letbeton - hulrum (ca 60mm) - træbeton (træspåner og beton) - og endnu et lag puds.

Taget og 1. salen bæres af massive betonsøjler som er ca 15-20 cm brede og står med en meters mellemrum - og det er altså rummene imellem disse massive søjler som består af letbeton, hulrum og træbeton.

Der er allerede fyldt formaldehydskum i hulrummene, men de steder hvor vi har fået lavet huller til fx ventilation, kan vi se at skummet er forvitret og pulveriseret.

Vi har fået et tilbud fra et firma som vil hulmursisolere hele vores hus for en nogenlunde overkommelig pris, men inden vi siger ja vil vi lige høre folks mening. Anbefaliingen fra firmaet var at bruge papiruld. Samtidig ville de lukke nogle gamle udluftningsriste i hulrummet under stuegulvet.

Jeg er primært bekymret for, om det giver så meget, når der er en massiv betonsøjle for hver meter, og når der kun er 60 mm hulrum i muren? Ydermurene er ca 3 meter høje, overetagen er bygget af træ og meget bedre isoleret efter 80ernes standarder. 

Nogen inputs? På forhånd tak

Her er et billede af murenes opbygning, fra kommunens tegninger (før der blev bygget førstesal), og et par temofotos som viser at de lodrette søjler og den massive sokkel udgør nogle kuldebroer.

 

4 svar
 Følg tråden
Annonce
Annonce
Annonce
Det lyder som et hus, hvor det ville kunne betale sig at isolere udefra - den angivne efterisolering vil have begrænset effekt. Det vil næppe være muligt at lave en retabilitetsberegning, som giver fornuft.

Kvalitetshåndværk til en fair pris - altid fast pris iht. tilbud - www.ViFixerDet.nu
Vi har også set på muligheden for yder-isolering men det virker meget meget dyrt i forhold til, vi fik et overslag på ca 125K + at der sikkert skal nye vinduer oven i - det svarer til 10 års varmeregning.

En hulmursisolering ville koste os ca 8000 kr efter fradrag og energitilskud.

Jeg er dog bekymret for, om de lodrette søjler udgør så store kuldebroer, at det reelt ikke giver noget at isolere imellem dem - og om de tynde 60mm hulrum er for lidt til at det giver noget?

Nu ved jeg jo ikke helt hvordan dit hus er opbygget, men at isolere soklen udefra kunne muligvis være et mere rentabelt tiltag.
Men det vil da helt klart give en forbedring at hulmursisolere, også selv om du har betonsøjlerne, men om det er et rentabelt tiltag er jo ikke sikkert.

Vi prøver igen, i morgen --
Jeg stemmer også i koret : udvendig isolering ! I burde kunne komme længere ned i pris, feks lave alt det i kan selv med kyndige venners hjælp (sætte isolering på fladerne, beklæde med træ hvis det er en overvejelse, osv..). Det øger gensalgsværdien og nedsætter varmeregningen markant.

Isolering af det nævnte hulrum er en begrænset udgift men også meget begrænset effekt. Det i sparer i varme kan jo bruges til renter og afdrag hvis i er nødt til at låne pengene, plus at i vist kan få tilskud til energiforbedringen...

Mød de kloge med ydmyghed og de bedrevidende med skepsis
 Følg tråden
Vil du være med? Log ind for at svare.

Tilmeld dig og få fordele



Deltag i forummet, stil spørgsmål og svar andre

Favoritmarkér spændende indlæg

Færre reklamer, når du er logget ind
...og meget mere



Tilmeld dig gratis