Kroneafbryder med korrespondance

Hej LDS'er

Kan en krone afbryder med korrespondance bruges som en almindelig afbryder?

Jeg har brug for en krone afbryder med korrespondance på den ene tangent og den anden tangent skal bare virke almindeligt..... Kan det lade sig gøre?

Kan der sættes en fjeder i en kroneafbryder?

På forhånd tak for eventuelle svar.


Med venlig hilsen

Allan Johansen
-------------------------------------
Sådan kan det gå: http://www.youtube.com/watch?v=KaHm1ecBCgw 
7 svar
 Følg tråden
Annonce
Annonce
Annonce

kan kun svare ja til begge spørgsmål

hvis det er en fuga dobbelt korrespondance er det ikke et problem


Det vi ikke når i dag ........skal vi da ikke lave om i morgen

Skal det forstås sådan, at ved dør 1 skal der være en "tænd/sluk", mens dør 2 skal være korrespondance med fjeder-retur?
Normalt skal en korrespondance jo være så du kan både tænde og slukke i begge ender, og så kan du jo vælge om det skal være fjeder retur eller ej i de to kontakter, alt efter hvilken version af korrespondance du vælger (a eller b).
Er det for f.eks. at kunne slukke ALT i stuen, med 1 afbryder, så lav en afbryder på fasen ind i stuen, før fasen føres videre til alle loft udtag og stikkontakter der forsynes via korrespondance systemet ved B-korrespondance.

 

Den dobbelte korrespondanceafbryder, du har, kan du godt bruge den ene som en korrespondanceafbryder og den anden forsynet med en fjeder som et impulstryk.

fase
Ved dør 1 skal jeg bruge den ene korrespondance til nogle udendørs spots i udhæng... Så tænder man ved dør 1, så skal man kunne slukke ved dør 2 og omvendt.
Den anden tangent skal bare virke som almindelig afbryder ved hver dør, til udendørs lampe ved henholdsvis dør1 og dør 2.

Nu bliver der nævnt dobbelt korrespondance.... Kan man da få en kroneafbryder med korrespondance i kun den ene tangent?

Med venlig hilsen

Allan Johansen
-------------------------------------
Sådan kan det gå: http://www.youtube.com/watch?v=KaHm1ecBCgw 
Nej det du benævner som en kroneafbryder med korrespondance er en dobbelt korrespondance afbryder. Du kan godt bruge den ene som korrespondance afbryder og den anden som en almindelig afbryder. Sådan som du beskriver det, behøver du ingen fjeder i den, der skal bruges som en almindelig afbryder. De to korrespondance afbrydere er uafhængige af hinanden, altså bare to korrespondance afbrydere bygget sammen, derfor ligner det en kroneafbryder.

fase
Annonce

For lige at rydde lidt misforståelser omkring betegnelser af vejen.
En kroneafbryder er betegnelsen for en dobbelt afbryder (som 2 enpolede i en afbryder) som ikke kan bruges til korrespondance.
En dobbelt korrespondance ser ligesådan ud forfra, der er bare flere klemmer bagpå. (som 2 korrespondance i en afbryder) Den kan naturligvis bruges til korrespondance i den ene side, men kan også bruges som 1 polet i den anden side, blot ved at montere en ledning mindre.
Og ja der kan sættes fjeder i både krone og dobb. korrespondance. Men det har du ikke brug for i den opstilling du skitserer kl. 2128
Til Steensen: Der skal ikke fjederretur hverken til A eller B korrespondance. Kun hvis man kører med kiprelæer, men så kan man vel knap nok kalde det korrespondance.


Har nogen samlet det, kan det skilles ad. Samles igen ? ?


m.v.h. Erik
 Følg tråden
Vil du være med? Log ind for at svare.

Relaterede emner

Tilmeld dig og få fordele



Deltag i forummet, stil spørgsmål og svar andre

Favoritmarkér spændende indlæg

Færre reklamer, når du er logget ind
...og meget mere



Tilmeld dig gratis