Terpentin stank i hele huset!!!

Har været ved at male med en olie baseret grunder, og har i den forbindelse rengjort pensler med mineralsk terpentin. Overskydende terpentin blev hældt i vasken på badeværelset, hvilket har resulteret i at det konstant stinker derude nu. Har det dårligt med min datter på 2 år skal pusles derude, når det lugter så meget....

What to do?


//Buus
12 svar
 Følg tråden
Annonce
Annonce
Annonce
Udover at terpentinen ikke skulle have været i kloakken, så er der nikikke andet at gøre end at rense vandlåsen og lufte ud.

fase
Nu har trådstarter jo begået dumheden, og skal vi så ikke tage den derfra??

Kan du ikke komme til at skille vandlåsen ad under vasken og så få termentinslatten væk ad den vej?

Ellers: Hvis du har en støvsuger eller andet, der kan sætte stil at puste, så blokerer du overløbshullet og puster/blæser ned i vaskens afløb, så terpentinresten kommer ud op den anden side af vandlåsen.

Dernæst tager du en spandfuld, 5-10 liter, varmt opvaskevand med en god ekstra klat sulfo i og hælder i afløbet. Læg evt ud med at give afløbet en kopfuld med 25% sulfo og 75% varmt vand.
Skyl efter medd en spandfuld varmt vand.
Både med vand og opvaskevand er det vigtigt at du tager prop mm op af vasken, så der er frit flow, og at du hælder godt til, så der kommer noget knald på ned gennem vandlåsen.
Under hele processen skal der luftes grundigt ud og ikke være antændingskilder i nærheden
Jeg vil tro det kan klare problemet, og så har du lært til næste gang, at terpentinrester mm ikke skal i vasken.

Chr.

Selvrensende filter = et filter du selv skal rense.

Bankrådgiver = Rådgiver banken om, hvor mange penge de kan plukke kunden for.

Alt hvad jeg gør er forkert. Deri går jeg aldrig galt.

Lidt kemi:
Terpentin er en vædske som er lettere end vend (=lav vægtfylde) - og ikke blandbar med vand.
Derfor vil der blive ved med at ligge en sjat terpentin ovenpå vandet i vandlåsen.

Desuden så fordamper terpentin stille og roligt, og lugten er ret karakteristisk, så derfor kan du lugte det så længe der er det mindste tilbage i vandlåsen.

De andre forslag er meget fornuftige- det skal tømmes ud.

Og det er skadeligt for renseanlæg og vandmiljø - UPS.

Et godt fif til at spare på terpentin:
Jeg renser pensel i terpentin
Hælder det brugte terpentin på en "brugt-dunk"
i denne "brugt dunk" lægger bundfaldet sig efter nogen tid
Derefter kan du genbruge terpentin til rensning af pensler.

Brugt-dunken skal du nok kun bruge til den grove rengøring - brug en sjat helt ren terpentin til den sidste skyl.

OBS - pas på med at opbevare sådanne vædsker uden låg og steder hvor der evt. kan være brandfare - stil det evt i et ventileret rum.


To ulykker kommer sjældent alene.

Jeg ved at eddike kan fjerne lugten af vegetabilsk terpentin men om det kan også kan fjerne lugten af mineralsk terpentin ved jeg ikke - men det er vel værd at forsøge. 

Ps.

Somme tider oplever vi at der kommer en terpentin-agtig lugt fra vores kloak (i bryggerset hvor vi endnu ikke har fået etab. vandlås). Vi havde ofte naboer mistænkt for også at hælde terpentin i deres afløb. Men det har heldigvis været helt ubegrundet, efter at havde snakket med folk fra rensningsanlægget. Her oplyser de at lugten (gas) netop kan stamme fra rensningsanlægget, især i tørre perioder. 

Annonce
Skrevet af uldal på 03-03-2016 09:28
hvordan fanden kan du finde på at hælde terpentin i afløbet?? Du ligger som du har redt. Den "duft" hænger ved længe

Tusind tak for en virkelig brugbart svar på mit indlæg.... Håber ikke det er tonen du bruger hver gang nogen begår en fejl!

 

 


//Buus
Skil vandlåsen fra hinanden og læg det i en spand med grundrens feks. maxi 3 og en smule varmt vand så det stadig er meget koncentreret.

Imens det ligger og hygger sig i spanden så tager du noget husholdningsfilm og får lukket røret fra vasken ( det hvor vandlåsen sad ) godt og tæt til og sætter en spand under for en sikkerheds skyld.

Så er det bare at fylde op til kanten med en kraftig opblanding af grundrens og en smule varmt vand ( forsøg at undgå og få grundrensen på vasken da det kan være ret kradse sager overfor feks. marmor ).

Imens det så står og hygger sig er det tilbage til spanden med vandlåsen, giv den en god tur med en opvaskebørste og så vasker du dem lige igen med rent vand og lidt sulfo.


Så skulle den ged være barberet

Mvh Kim


@ Maler. Ikke for at være hellig  men hvordan er det med miljø og (f.eks. Borup kemi) grundrens, kan det blot skylles ud i kloakken eller bør det bortskaffes på anden vis ?

Maxi 3 er fremstillet under miljøledelsessystemet ISO 14001 og opfylder kravene om bionedbrydelighed i EF 648/2004, bilag II og /eller bilag III. Så det skulle ikke være noget problem

Mvh Kim


Så er det altså heller ikke værre at hælde terpentin i afløbet, det lugter lidt og det er det. Rensningsanlægget kan sagtens klare det, det vælter ind med karbonforbindelser i vores regnvand i forvejen. Ro på....

Hæld en 1/2 liter fløde eller sprit i afløbet, det fungerer som emulgator. Problemet er at polære og upolære væsker ikke kan blandes uden en emulgator.

Ellers bare tag det op og vask det i almindelig opvaskemiddel, det behøver hverken at være grundrens (høj base) eller noget andet... almindelige tensider fungerer allerede som simple emulgatorer og de vil gøre jobbet... tensider = opvask (eks.vis)

#Frank Chr , alle tensider (grundrens) skal være bionedbrydelige, det er slet ikke så fantastisk som det lyder, men det sælger hamrende godt og forbrugeren har således fået en god købsoplevelse. Så smid du blot alverdens ting i afløbet som du kan købe i superbrugsen eller hvor du handler

#Farvehandleren, sulfo blev forbudt i 70'erne pga. den manglende bionedbrydelighed som alle tensider i dag netop skal overholde. Så hvad end de prøver at bilde dig ind mht. Svanemærket osv. så er det altså blot en branchemedalje hvor store producenter forsøger at holde små producenter ude fra markedet ved at fylde forbrugeren med hvide løgne.


Bestil aldrig en håndværker når alt håb er ude.
Der er yderligere 2 indlæg i tråden.
 Følg tråden
Vil du være med? Log ind for at svare.
Sponsor på LDS
Malgodt.dk

Malgodt er sponsor på Lav-det-selv.

Få særlig rabat på maling, epoxy og meget andet.

Se mere

Tilmeld dig og få fordele



Deltag i forummet, stil spørgsmål og svar andre

Favoritmarkér spændende indlæg

Færre reklamer, når du er logget ind
...og meget mere



Tilmeld dig gratis

Se også