Det er egentligt et mærkeligt spørgsmål, der stilles i denne tråd, for der spørges om noget, der er meget omfattende uden at begrebet defineres.
Hvad mon spørgeren forstår ved ordet kvalitet? Er det udseende, modstand mod ridser, letløbende skuffebeslag eller måske stabiliteten. Det overlades til hver enkelt svarer selv at definere, så svarene vil, som Bjarne Jensen skriver, få svarene til at flyve og der ser man allerede.
En mener at IKEA og HTH har samme leverandør. Jeg tvivler på det udsagn, men selv hvis det var korrekt, så siger det jo ikke noget om, at det er samme type spånplade der anvendes ved begge produktioner. Vi får også at vide, at et køkken passede på milimeter, og jeg vil endda tro, at han kunne have skrevet på tiendedele af en milimeter, men det gælder da vist for alle køkkener. Man skal da vist anvende et meget elendig save og boremaskine, hvis ikke nøjagtigheden ligger i den størrelsesorden.
Jeg har lige set et helt nyt køkken, hvor ham, der opsatte køkkenet, ikke havde et ordentligt vatterpas, så elementerne står skævt, hvilket betyder at skufferne langsomt glider ud, hvis de ikke er lukket helt. Er det nu et positivt kvalitetsmærke at skuffebeslagne er meget letløbende eller er det negativt, at det var muligt at få elementerne sat skævt?
Selv ser jeg som et kvalitetsmærke for eksempel hvor langt skufferne kan trækkes ud og hvordan låger åbner og lukker. For andre er det udelukkende udseendet, der tæller.
Med mindre spørgeren definerer, hvad han ønsker svar på, så er svarene, der gives her, uden reel værdi.