Baxi PF50 - VVSeren kan ikke finde fejlen

Hej entusiaster

Vores Baxi PF 50 har voldt nogle problemer i nogle år, og vi har løbende haft 4 forskellige VVS firmaer ude at se på det. De har skiftet sensorer, print, ventiler mv. og sendt en masse regninger, men det fungerer stadig ikke. Sidst talte jeg med Baxi som hjalp mig, men ligeledes uden løsning.. 

Problemet er, at når vi drejer vores termostat på varmvandsbeholderen op på max. så slår relæet til aktuatoren / 3-vejs ventilen, og så prioriteres der varmt brugsvand. Når vi så tapper vand til karbad, og opfylder omkring 40 grader varmt vand, og tapper med 60 - 70 % flow, så kan fyret følge med og vi kan tappe uendeligt.. 

Sådan kører det ikke mere.... Nu kører fyret i et minut og stopper i 4-5 minutter, kører et minut igen osv.. Så det tager 3-4 timer at varme en hel varmvandsbeholder op til 60 grader.

Fyret går ikke i overkog, og kører rigtig fint, men altså kun i et minut ad gangen. Jeg har en varme afsætning i vandbeholderen på 11-16 grader alt efter udgangstemperatur, så tænker den er yderst OK. 

Baxi hjalp med telefonisk fejl søgning, og tog sig god tid (fedt) og fandt frem til at termostaten, på fremløbet var defekt, og at den troede vandet var varmere end det virkeligt var. Dens ohmske værdier ved forskellige temperaturer er beskrevet i manualens fejlsøgningskema, og den var OK. Den blev dog skiftet alligevel af en VVSer (dem vi har haft besøg af måler nemlig ikke på noget - de skifter bare), men det ændrede ikke på at fyret kører et minut ad gangen. Vi monterede kabelskoene fra den føler på den anden føler og lod den hænge i luften v. 21 grader, så fyret burde tro fremløbet var kold. Det startede fyret ikke af..Cirkulationspumpen kører eller i hvert motoren.. Det er en Grundfos UPS15-40 som på trin 3 skal flytte 20 liter i minuttet... Jeg tømte min varmvandsbeholder så der kom iskold vand frem til cirkulationspumpen, og pumpehuset bliver også lidt køligere, men motorhuset og udgangen fra fyret er stadig varm som i brandvarm. Jeg tænker at hvis den flytter 20 liter i minuttet og  får iskoldt vand ind, så bør hele pumpen og udgangen på fyret også være iskold når fyret ikke kører ???

Hjælp - jeg er træt af at få den ene VVSer ud efter den anden der ikke måler på noget som helst, og som bare skifter dele fra en ende af.. De dele de skifter og som viser sig ikke at have fejlet noget, siger de bare at nu er de jo monteret, så de kan ikke tage dem tilbage 😈😈😈

Håber og tror der er nogle dygtige hoveder herinde som kan komme med et kvalificeret svar..

Thomas


Mvh Thomas B S
Hej entusiaster Vores Baxi PF 50 har voldt nogle... Vis hele indlægget
24 svar
 Følg tråden
Der er 10 indlæg før dette.
Annonce
Annonce
Annonce
Kunne ikke vente til i morgen.. Fik hentet nye pakninger til cirkulationspumpen, og har nu gjort / erfaret følgende..
- Vand af system
- Afmontere pumpe - impeller kører med rundt.
- Haft pumpens indgang i en balje vand og den har super flow...
- Monteret igen, efterfyldt og udluftet..

Har ikke hjulpet... Og rørene så fine ud indvendig, uden kalk. ØV - Hva nu ?

Mvh Thomas B S
Det lyder som om dit fyr meget hurtigt får det for varmt, og så slår fra på termostat. Det var så ikke pumpen, men der må jo være et eller andet der hindrer ordentlig gennemstrømning. Er pumpen vendt rigtig, (der er pil bagpå) er der en hane der er 1/2 lukket, er shunten i stykker ? ?
Det var et par spørgsmål jeg lige kom til at tænke på.

Har nogen samlet det, kan det skilles ad. Samles igen ? ?


m.v.h. Erik
Hej Erik
Pumpens retning er korrekt, og sidder på eneste måde den kan. Returvand ind i pumpen og videre ind i kedlen..
Alle ventiler er helt åbne. Shunt?? Hvilken shunt??
Jeg har 5 forskellige sensorer / termostater på fremløbet lige udenfor kedlen ( den ene sidder i selve kedlen ) og tænker vi skal kigge der, men for at teste må jeg vide hvad de forskellige sensorer er til, hvad deres værdier bør være og om flere sensorer er afhængige af hinanden..
Kom endelig med forslag - jeg prøver det step by step..
Thomas

Mvh Thomas B S

Shunt er den du kalder 3 vejs ventil. Nu er jeg ikke specialist i netop det fyr.
Jeg har her fundet er vejledning på en Baxi fyr.
Fra side 31 - 55 er der fejlfindingsskema. Her er der også modstandsværdier for kedel føler


Har nogen samlet det, kan det skilles ad. Samles igen ? ?


m.v.h. Erik
Når nu pumpen virker, må der være en anden grund til, at der ikke er gennemstrømning i kedlen. Fungerer zoneventilen? Eller er den blokeret i en stilling, hvor gennemstrømningen er lav. Jeg spørger, fordi du nævner at fyret kører i et minuts tid og så stopper i et par minutter for derefter at køre igen. Det får mig til at tro at gennemstrømningen er lav.

fase
Annonce
Jeg tænker også at gennemstrømningen er lav. Da jeg havde pumpen afmonteret kunne jeg se rene rør der, altså ingen kalk.
Stemplet i min zone-ventil er en uge gammel og fyret kører ens om vandet ledes til varmvandsbeholderen eller til gulvvarmen.
Hvordan tjekker jeg flowet?

Mvh Thomas B S
Skrevet af Thomas B S på 21-12-2015 09:17
Jeg tænker også at gennemstrømningen er lav. Da jeg havde pumpen afmonteret kunne jeg se rene rør der, altså ingen kalk.
Stemplet i min zone-ventil er en uge gammel og fyret kører ens om vandet ledes til varmvandsbeholderen eller til gulvvarmen.
Hvordan tjekker jeg flowet?

Har du servicevejledningen, som el-mand henviser til, så kan du se på side 31 punkt 4.4 hvordan man tvangsåbner zoneventilen. Det kunne være en mulighed. Når du nævner, at det er ligegyldigt om vandet ledes til varmtvandsbeholder eller gulvvarme, bestyrker det min tro på at gennemstrømningen er for lav, endten fordi en ventil er mere eller mindre lukket eller pumpen ikke kører, det sidste er kontrolleret. Så må ventilen undersøges, og så tager vi den derfra. Jeg har vedhæftet brugervejledningen.


fase
Hvor er du gó.. Det forsøger jeg senere i dag.

Mvh Thomas B S
Hej alle der har hjulpet mig med mit Baxi fyr...
Fejlen er endelig fundet, og jeg synes jeg skylder jer et svar på hvad der var galt...
Det er blæseren der ikke giver luft nok... Blæseren er slidt, men kører... den opbygger bare ikke tryk nok til at aktivere luftvagten i mere end et minuts tid ad gangen.. Der oparbejdes et undertryk inde i huset, så luften er "opbrugt" indenfor et minuts tid..
Jeg opdagede selv fejlen da jeg så et tilsvarende fyr køre, og så hvor kort tid der gik fra blæseren startede til luftvagten blev aktiveret.. På vores fyr gik der flere sekunder før luftvagten blev aktiveret. Blæser udskiftet - problem løst :-)
Tusind tak for jeres input og hjælp..
Thomas

Mvh Thomas B S
Hej Thomas,
Dejligt og høre det spiller nu ;-)
Jeg har samme fyr og har lidt problemer også så tænkte jeg ville prøver her.
Mit varme brugsvand kommer og går som det passer det og det samme sker med vandet til radiatorer? dvs at nogle tidspunkter er der okey med varmt vand og knald på radiatorerne og andre gange er radiatorerne kolde og det varme vand er kun lunkent. Dette uden er er rørt ved fyrets indstillinger. Jeg har dog bemærket at graderne i varmtvandbeholderen varierer meget fra omkring 35-40 grader og op til de 55-60 grader, hvorfor ved jeg ik?

Hjælp søges...

PS min cirkulationspumpe er defekt og jeg har bestilt en ny men kan det være årsagen kun?
Jeg ved fra sidste ejers gennemsyn at ekspansionsbeholderen er defekt og hvilken betydning har det? kan det også have indflydelse på mit problem med kun lidt og nogen gange varmt vand?

pft.

Ny murmester villa ejer med trang til gør det selv
Der er yderligere 4 indlæg i tråden.
 Følg tråden
Vil du være med? Log ind for at svare.

Tilmeld dig og få fordele



Deltag i forummet, stil spørgsmål og svar andre

Favoritmarkér spændende indlæg

Færre reklamer, når du er logget ind
...og meget mere



Tilmeld dig gratis