Udveksling spær

Har sku lavet en kvajert. Har boret ud til spots i gang hvoraf det ene hul endte under et spær. Havde ellers forsøgt at tage hensyn, men må have regnet forkert. Nå mit spørgsmål er, kan jeg save spærret over? Lave udveksling til de to nabospær? Vil rigtig gerne undgå at skulle spartle og flytte hullerne.

På forhånd tak
4 svar
 Følg tråden
Annonce
Annonce
Annonce
Du er nok nød til at give lidt mere information. Det kan godt lade sig gøre afhængigt af situationen. Men tænk på du nu nok også har gennemhullet din dampspærre, så du kan ikke blot spartle hullerne og lave nye.
Vil netop undgå at lave nye huller. Er igang med en større renovering i et gammelt hus hvor dampspærren ikke er lagt endnu, venter til strøm på loft er afsluttet. Har en bærende væg 50 cm ved siden af hullet som står på tværs af spærene. Tænker man laver tilstrækkelig plads til safeboksen (fjerner det som er nødvendigt af det spær som er i vejen) ca 20cm spær fjernes. Også 4 stk nye bjælker på begge sider af der hvor man har fjernet spær, til nabospær. Giver det mening?
LDS Systembesked
LDS Tip
Automatisk tip
Indkøbstip: Få 20% rabat på spartelmasse og maling med vores rabatkode hos Malgodt: LDSMAL07     Se mere her
Når du kun skal have plads til safeboks, var det måske bedre at lægge nyt stykke spærtræ ovenpå den gamle. Og så skrue dem sammen i begge sider med 4 stk. 12 mm krydsfinerplader. Så skærer du det stykke ud der er nødvendigt. Bunden af spær skal jo ikke bare holde loftet nedenunder. Der er også træk kræfter ud ad.
Ellers består en udveksling jo typisk af 2 stk spærtræ på ca. 2 m hver.

Har nogen samlet det, kan det skilles ad. Samles igen ? ?


m.v.h. Erik
De safebox fylder også meget... det er ikke en mulighed bare at bruge fhat spots? Så slipper du for megen besvær (syntes jeg). Får du evt. nok plads ved blot at smide ekstra spærtræ på siden af de eksisterende, således at det flytter sig de 45mm som sikkert er tykkelsen?
LDS Systembesked
LDS Tip
Automatisk tip
Indkøbstip: Få 20% rabat på spartelmasse og maling med vores rabatkode hos Malgodt: LDSMAL07     Se mere her
 Følg tråden
Vil du være med? Log ind for at svare.

Relaterede emner

Sponsor på LDS
Malgodt.dk

Malgodt er sponsor på Lav-det-selv.

Få særlig rabat på maling, epoxy og meget andet.

Se mere

Tilmeld dig og få fordele



Deltag i forummet, stil spørgsmål og svar andre

Favoritmarkér spændende indlæg

Færre reklamer, når du er logget ind
...og meget mere



Tilmeld dig gratis

Se også