Facade isolering

Er der nogen som kan bidrage med en god ide i forbindelse med Facader isolering.

Ældre udlejningsejendom med cementsten trænger til en kærlig hånd. 

På grund af facadestenes/cementstenes tilstand er jeg blevet frarådet, at hulmurisolerer ejendomme af frygt for frostsprængning. Det medfører naturligvis en dyr varmeregning .

Man kan naturligvis isolerer ejendomme udefra med flamingo -  stenuld m.m. 

og efterfølgende pudse ejendommen.

Ejendommen ligger i en provinsby i vandkants Danmark og det vil økonomisk aldrig kunne svare sig. der er vel rundt regnet 400 kvm. og det koster i omegnen af ½ million af få pudset, og så har jeg ikke taget højde for stillads m.m.

Alternativt søger jeg en kombination af at få pudset frontfacaden af en god murer og så finde en billigere læsning til gavlene og bagerste facaden.

Flamingoen er ikke det store problem, da det kan købes i Tyskland eller Polen for omkring 40.000 kr.

Facaden på bagsiden kunne så stænkpudset, det burde jeg kunne gøre selv og gavlene kunne eventuelt laves af aluminium kobber eller andre billige materialer, der er mere gør det selv venligt. Det har jeg set i København på huse og det ser sgu meget godt ud.

På et tidspunkt havde jeg tanker om metalplader på bagerste facade, det er billigt kr. 46 pr. kvm. Det blev jeg kraftig frarådet af en specialist, da man ikke mente huset efterfølgende kunne sælges - det er nu heller ikke planen.

Metalplader kunne godt bruges som en midlertidig løsning, de kunne vel altid fjernes igen og man  kunne ringe efter en god murer, den dag man mødte en person som ønske en udlejningsejendom i vandkants Danmark.

Så kære medborgere, er der nogen som kan komme med gode forslag

På forhånd tak

Leo


Leo
9 svar
 Følg tråden
Annonce
Annonce
Annonce
Efter som du skriver at dit murværk er i knap så god stand kunne det være en løsning at facade isolere. Jeg vil dog anbefale at du vælger et system fra fx. rockwool.

Men du skal huske på at lave en ting her medføre tit at der skal laves andre ting. fx ville vinduerne med stor sandsynlighed skulle flyttes hvilket medføre at der skal laves nye lysninger indvendigt.

Hvis du har brug for mere viden omkring facade isolering har Byg-Erfa.dk lavet et erfaringsblad om dette som kan købes for ca 100 kr. Erfaringsbladet hedder "Udvendig facadeisolering med puds på mineraluld"

bygningskonstruktørstuderende og udlært tømrer

Jeg er ikke sikker på jeg forstår dit spørgsmål, dine sten er i en dårlig forfatning, og dårligt isoleret ydervægge, så du vil få isoleret og pudset front facaden, men resten vil du bare pudse op?? altså det er vel bedre end ingenting, men det løser vel kun omkring 1/4 af problemet med isoleringen..... Så vidt jeg ved bruger man ikke typisk flamingo når man laver udvendig isolering, det plejer vist og væk rockwool, og det kan du vel også lave selv, bare du har de rette matrialer..

Har du fået tilbud på 500.000 kr for at få lavet udvendig isolering og pudset op på hele bygningen????

hvad er vandkantsdanmark???
 

Hej Pizzabager og Jeppe1

Foreløbig tak for jeres indlæg.

Vandkants Danmark kaldes også udkants Danmark
Husene er meget billiger og svære at sælge, hvilke medfører, der ikke kan lånes i husene, og at det ikke kan svare sig at investerer i dem, isolerer eller lave væsentlige forbedringer, du kan ikke forrente din investering.
Jeg har købt ejendommene for 20 år siden dengang var det bedre tider.

Der findes nogle flamingo plader 100 150 200 mm. som er beregnet til facade isolering sættes fast med bolte og klister, det er det samme princip som Rockwool bare billigere .

Pris for oppustning og isolerering er mellem 800-1200 kr. pr. kvm. fra forskellige hjemmesider. derfor anslået til ca. 500.000 kr.

Jeg vil Isolerer hele huset, Jeg søger bare en billige løsninger og forslag til, hvordan man eventuelt kan udfører en Facade beklædning måske midlertidig holdbarhed - 10- 15 år.

Min kongstanke er, få en murer til til at, pudse og isolerer front facaden anslået ca. 100.000 kr. godt 80 - 90 kvm
Så skulle den bagerste facade og gavlene laves væsentlige billigere - på et senere tidspunkt alt efter økonomisk udviklingen kan man eventuelt få resten af ejendomme pudset.

Det er også andre aspekter, det er en pæn ejendom med mange gode detaljer, som forsvinder, når man isolerer ejendommen udefra eller man kan sælge ejendomme til den pris man kan få. så den er lidt svær.

leo




Leo
tjaa hvis det er et stort hus koster det mange penge, det er selvfølgelig rigtig nok.. men det koster jo ikke 800-1200kvm at lave det selv, nok sikkert kun 1/3. eller mindre..

jeg kender desværre ikke til nogen billigere løsninger...
Det er noget forfærdelig vås med fare for at dit murværk frostsprænges hvis du efterisolerer.
Den eneste synder til dette problem er fugt udefra.
Den sikre du med en murværksimprægnering, f.eks Protectos 40, dette produkt bruger vi selv i vores murerfirma og det virker. De yder mindst 10 års garanti
http://www.protectos.dk/

Facadeisolering skal du også huske vil kræve meget mere vedligeholdelse i årene fremover. Maling, algebekæmpelse mv.
Annonce
Hvis stenene er i dårlig stand. Vil de frostsprænge.
Når der hulmures isolerings fjerne man den nødvendige ventilation som gør at stenene ikke kan afgive fugten optimalt.
Så det vil frostsprænge.
Det lige som der opstår salpetersyre på en murværk fordi det ikke er lavet med de fornødne ventilationshuller i bund eller at isolering ikke er lagt 20 mm fra facadestenen.

En primer vil bare vær en nødløsning.
Primeren vil lukke den indvendig fugt inde og der vil opstå det samme. alt efter hvad efterisolering der bruges.
Primeren vil også forælde med tiden derved vil fugten trænge igennem inden man når at give den en omgang til. da man ikke tænker over sådan en vedligeholdelse.

Så det slet ikke noget vås det han har fået fortalt

Med venlig hilsen
Martin H.

Bygningskonstruktør / Energikonsulent
Skitsering - Byggeansøgning - Udbud - Tilsyn og byggeledelse.
Projekt,- projektering- og byggeledelse.
Arkitektfirmaet ARKIdesign ApS
Du kender ikke til imprægneringsløsninger kan jeg udlede af dette her, vi skal alle lære.
En primer er jeg enig med dig i ikke er en løsning, men en imprægnering med et korrekt produkt som er fuldt diffusionsåbent, det kan ikke skade. Protectos 40 er et af de produkter som er baseret på monosilaner og dermed er fuld diffusionsåbent, hvilket betyder den ikke hindre vand i at trænge ud, men hindre vand udefra i at trænge ind.
Produktet kan jo kontrolleres efter de 10 år om effekten stadig er intakt, hvis ikke kan der jo gentages en behandling.
Dog er erfaringen med en indtrængning på flere cm i underlaget, at produktet ikke slides op og dermed er effekten der i mange år. Så der er ingen ulemper med denne løsning.
Samtidig er det er billigere og mere vedligeholdelsesfri løsning hvis man ønsker dette
Til den studerende bygningskonstruktør.
Du er lidt fejl på den, den løsning med imprægnering er korrekt som murer John skriver. Den virker.
Du har helt ret i primer ikke dur, men der er meget stor forskel på imprægneringsprodukter, mange hindre fugt, i at trænge uhindret ud, det gør den imprægnering som muren nævner ikke og vil derfor være en god løsning frem for meget andet. Facadeisolering bliver en mere bekostelig løsning og kræver mere vedligeholdelse i fremtiden
Hej Leo

Selve udførslen af facade isolering og op pudsning med netpuds, bør ikke koste mere end kr. 500,- pr. m2, og så kommer det an på prisen på og arbejdsgangene på de produkter der anvendes ved renoveringen, og der er det helt klart en fordel med flamingo eller Neopor, da det blot skal limes, og supporteres med x antal dyvler.


Selv i ordbogen kommer arbejde før succes .... :) , og i virkeligheden kommer al viden fra erfaringer .. :)

En LDS´er kan også være med på innovativ lavenergi ved brug af www.izodom.dk
 Følg tråden
Vil du være med? Log ind for at svare.
Sponsor på LDS
Malgodt.dk

Malgodt er sponsor på Lav-det-selv.

Få særlig rabat på maling, epoxy og meget andet.

Se mere

Tilmeld dig og få fordele



Deltag i forummet, stil spørgsmål og svar andre

Favoritmarkér spændende indlæg

Færre reklamer, når du er logget ind
...og meget mere



Tilmeld dig gratis

Se også