Problemer med det varme brugsvand

Hej alle. Vi har problemer med at der pt. ikke er varmt vand i hanerne, og inden vi ringer efter en vvs-mand vil vi sikre os at fejlen ikke bare skyldes at en ventilerne på vores fjernvarmeanlæg er indstillet forkert, eller at det skyldes en anden simpel fejl.

Så vidt jeg har forstået er vores anlæg opbygget som vist på nedenstående tegning, hvor vandet fra fjernvarmekraftværkerne kommer ind fra/går retur til venstre.

Et af problemerne hæfter sig til indstillingen af påfyldningshanen der forbinder det kolde brugsvand til brugsvandsveklsernen, og tilslutningen mellem det kolde brugsvand og radiatorerne der kan åbnes/lukkes med en skrue og en ballofix (vist som sorte krydser på skitsen). Hvis påfyldningshanen, skruen og ballofix'en er åbne på samme tid, øges trykket i radiatorerne, og dette tryk har vi indstillet til lidt under 1,5 bar. Hvis de alle tre herefter lukkes vil trykket i radiatorerne falde til ca. 0,5 bar efterhånden som man bruger det varme vand. Det undrer mig at trykket i radiatorerne er afhængig af mængden af brugsvands. Skyldes dette mon en utæthed, eller er dette normalt?

Hvis vi i stedet lader påfyldningshanen stå åben, men lukker skruen og ballofix'en vil der være varmt vand i hanerne, men vandet lugter af olie, og der har ikke været tegn på at lugten aftager. Desuden stopper vandet i hanerne med at løbe næsten øjeblikkeligt hvis man lukker påfyldningshanen, på trods af at brugsvandsveksleren er en Metro Therm-beholder på 110 liter.

Nogen der har en idé til hvad vi skal gøre for at få det varme vand til at virke?

3 svar
 Følg tråden
Annonce
Annonce
Annonce

Noget er der galt, for du må ikke kunne blande brugsvandet og det vand der køre i radiatorene. det kan være din varme veksler der er gennem tæret. Så tilkald hellere en vvs omgående.

Påfyldningsventilen er en "smart" måde at fylde vand på systemet hvis trykket er for lavt. Men der burde som minimum sidde en tilbageløbsventil der sikrer at vandet fra radiatorstrengen ikke kan løbe tilbage i brugsvandet. Og når du skriver at trykket i radiatorerne falder ved forbrug af brugsvand, så er enten den eller/og balofix utætte/tærede på en eller anden måde.
 Følg tråden
Vil du være med? Log ind for at svare.

Relaterede emner

Tilmeld dig og få fordele



Deltag i forummet, stil spørgsmål og svar andre

Favoritmarkér spændende indlæg

Færre reklamer, når du er logget ind
...og meget mere



Tilmeld dig gratis