Gulvvarme - shunt, termostat osv?

Hej,

Jeg er ved at renovere bryggers og skal have gulvvarme i gulvet. Mit eksisterende anlæg er jordvarmeanlæg med buffertank og radiatorer til hele huset. Jordvarmeanlægget står ude i en garage. Jeg tænker at gulvvarmen skal forsynes med en shunt og en selvstændig pumpe og måske en termostat, men jeg kender ikke meget til det og synes ikke rigtig at jeg kan finde så meget om emnet, så nogle gode råd er mere end velkomne.

Ole
6 svar
 Følg tråden
Annonce
Annonce
Annonce
Hej. Det er rigtigt at den skal have sin egen shunt, med pumpe og termostat. Disse købes normalt færdiglavet ligesom i linket herunder:
http://www.billigvvs.dk/Varmesystem...44830.html
Alt afhængig af afstand osv. kan det være nødvendigt at du placere shunten i et skab i din baggang, så shunten ikke skal kæmpe helt ude fra garagen.
Før i tiden, ville man jo bare have smidt en returventil ind på sådan en kreds, men det er ikke en ordentlig løsning.
Håber det gav lidt svar.
Denne bruger er slettet og ikke længere aktiv.
Jeg regner med at forberede systemet så badeværelset, der ligger lige på den anden side af væggen, kan forsynes med gulvvarme også. Mit jordvarmeanlæg har faktisk mulighed for at styre en shunt, så fremløbstemperaturen bliver reguleret i forhold til udetemperaturen og derved tænker jeg at flowet kan blive mere konstant så varmen er fordelt bedst muligt over hele gulvet. De skriver i monteringsvejledningen, at der i så fald skal bruges en 3 vejs-ventil, der kan styres med "close" og "open" signaler. Derudover er hver kreds styret af en telestat. Er det at skyde helt over målet? hvor finder man sådan en 3-vejs-ventil?

Ole
Det lyder helt bestemt som den allerbedste løsning. At dit anlæg har den mulighed, giver helt klart en stor fordel.
Jeg vil mene at en ventil som i linket nedenfor kan bruges. Den har open/close aktivering.
http://www.vvs-grossisten.dk/index/...-1--p49545
Denne bruger er slettet og ikke længere aktiv.
Har haft en større afbrydelse i mit bryggersprojekt, men er nu igang igen :-) Den ventil du henviser til er en on/off fordeler, men den som jeg har fundet frem til der kan styres direkte med Open og Close signalerne er sådan en som denne: http://www.varmtvandfrasolen.dk/esbe-ara661-motor-esbeshuntventiler-p-152.html
Jeg har svært ved at finde ud af om styringen/motoren er on/off eller om den er analog - kan du eller en anden fortælle mig noget omkring dette?

Ole
Hvis du skal have den bedst mulige COP (virkningsgrad) på din varmepume, så skal du regulerer fremløbstemperaturen i forhold til udetemperaturen. Det stiller du på VP'ens varmekurve. Det kaldes ar kører med flydende kondensering.
Varmepumpen har en højere virkningsgrad desto lavere fremløbstemperatur du kører med, derfor er det vigtigt.

Hvad er det for en VP du har?

Chr.

Selvrensende filter = et filter du selv skal rense.

Bankrådgiver = Rådgiver banken om, hvor mange penge de kan plukke kunden for.

Alt hvad jeg gør er forkert. Deri går jeg aldrig galt.

Det er en Bosch EHP 7 LW/M som godt kan styre en ekstra varmekreds (3-vejsventil) med signalerne Close, Open, N - det kan ses i denne: http://www.bosch-climate.dk/files/201206281526380.Installationsvejledning%20LW_M1.3.pdf på side 17 og side 40. Jeg er som sagt ikke klar over om det er en On/off (ventil er enten åben eller lukket) eller analog (ventil kan reguleres trinløs) styring - er der én der har styr på det?

Mvh
Ole

Ole
 Følg tråden
Vil du være med? Log ind for at svare.

Tilmeld dig og få fordele



Deltag i forummet, stil spørgsmål og svar andre

Favoritmarkér spændende indlæg

Færre reklamer, når du er logget ind
...og meget mere



Tilmeld dig gratis