Udskifte badekar med bruseniche selv?

Hej LDS!

Vi har netop købt en lejlighed fra 1970, som trængte til en større omgang.
Vi har nu fået renoveret køkkenet og alle rum, men mangler badeværelset, som vi ikke er klar over, hvordan vi skal gribe an.

Badeværelset består i to dele. Et lille rum med et toilet + håndvask og et større rum med et indmuret badekar + håndvask. Begge rum har gulvafløb.

Vi vil gerne rive det gamle badekar ud, gøre gulvet plan, opsætte en 60 cm væg ud fra væggen, der hvor badekaret stod før. Så vil vi lave bruseniche i det ene hjørne og en vaskesøjle i det andet.

Problem opstår, når vi forhører os ved VVS'ere. De vil have, at vi river gulvet op for at lægge helt nye pex-rør. Det koster mindst 30.000 kr, hvilket vi gerne vil spare.

Vores håb er, at vi kan rive badekarret ud, opsætte 60cm-væggen, smøre en vådrumsmembran oven på de gamle fliser på væg og gulv, bruge det gamle afløb fra badekarret til den nye bruseniche og sætte fliser op og få malet.

Altså vil vi gerne undgå at skulle bryde gulvet op, og arbejdere videre på de gamle rør, som ligger i betongulvet. 

Vi har også fået at vide, at vi skal skifte rørene i det lille toilet samt videre ud til hovedvandforsyningen, hvis det skal være helt lovligt, hvilket gør projektet endnu dyrere?

Vores plan i det lille wc-rum er blot at opsætte en væg, lave væghængt wc og sætte nye fliser ovenpå de gamle. 

Jeg søger et rimelig udførligt svar på, om det er muligt at foretage ovenstående på lovlig vis, uden at bryde gulvet op.
Hvis det ikke er muligt, kan man så være kreativ og indsætte en brusekabine, som lukker så tæt, at vådrumssikring ikke er nødvendigt og dermed heller ikke udskiftning af gamle rør?

Har I nogle gode forslag/erfaringer/ideer eller kender I noget til lovgivningen så I ved hvordan man kan være kreativ på lovlig vis?

Mvh
Den pressede unge lejlighedsejer.
0 svar
 Følg tråden
 Følg tråden
Vil du være med? Log ind for at svare.
Sponsor på LDS
Malgodt.dk

Malgodt er sponsor på Lav-det-selv.

Få særlig rabat på maling, epoxy og meget andet.

Se mere

Tilmeld dig og få fordele



Deltag i forummet, stil spørgsmål og svar andre

Favoritmarkér spændende indlæg

Færre reklamer, når du er logget ind
...og meget mere



Tilmeld dig gratis

Se også