Tvivl om regler for placering af redskabsrum

Hej alle,
Håber på der er nogen der ligger inde med et par gode råd. Vi byggede nyt hus sidste år og vil nu gerne opføre et redskabsrum på vores grund i skel ud mod vejen. Vi kan dog ikke se at der står så meget i vores lokalplan desangående (Lokalplan ø-103: http://soap.plansystem.dk/pdfarchiv...452368.pdf). Det eneste der er nævnt at at boligbyggeri skal være 2,5 m. fra vejens udlægning.  Vi har derfor spurgt kommunen og har fået et lidt tvetydigt svar og derfor i tvivl om hvad vi skal gøre. De skriver:

Jeg har drøftet henvendelse med kolleger i Byplan.

Der er enighed om, at Lokalplan Ø-103 foreskriver, at boligbyggeri skal holdes mindst 2,50 meter fra vejskel.

Småbygninger er ikke direkte nævnt, men det anbefales, at også redskabsskure holdes mindst 2,50 meter fra vejskel - vær i den forbindelse opmærksom på, at vejskel ikke er det samme som asfaltens udstrækning.

Anbefalingen handler også om, at en eventuel fremtidig reparation af offentlige ledninger i vejmatriklen skal kunne foregå uden gener og uden krav om, at eventuelle småbygninger opført i nærheden af vejskel skal fjernes.

Når det blot er en anbefaling, kan kommunen senere så gøre sit krav om at fjerne redskabsskuret gældende eller gælder de almindelige regler på området (dvs. at man gerne må bygge nærmere skel end de 2,5 m. så længe visse kriterier er opfyldt)?

Håber nogen kan knække koden

Vh Simon
2 svar
 Følg tråden
Annonce
Annonce
Annonce
Tvivler på at en bygning på din grund kan være i vejen for at kommunen roder med deres offentlige ledninger i vejen. Det er vist et ret hypotetisk scenarie. Hvis dit redskabsrum er under 10 m2 må du næsten bygge som du vil, dog ift. BR10:
http://bygningsreglementet.dk/br07_02_id39/0/42

Det er nok herfra de har de 2,5 meter til skel.
Tak for svar pilehave - redskabsrummet er ca. 12 m2. I en tidligere mail har kommunen skrevet at der ikke skal anmeldes eller ansøges. Men det er vel disse regler der i så gælder: http://bygningsreglementet.dk/br07_02_id38/0/42
Jeg synes bare det er sjovt de skriver "...uden krav om, at eventuelle småbygninger opført i nærheden af vejskel skal fjernes." Det kan de vel ikke stille krav om så længe det ikke fremgår tydeligt i lokalplanen og vi i øvrigt holder os til bygningsreglementet?
 Følg tråden
Vil du være med? Log ind for at svare.

Tilmeld dig og få fordele



Deltag i forummet, stil spørgsmål og svar andre

Favoritmarkér spændende indlæg

Færre reklamer, når du er logget ind
...og meget mere



Tilmeld dig gratis