Vandex, diffusionsåben

Flere steder læser jeg at man med Vandex "lukker vandet inden i muren". Men det er jo diffusionsåben, har det ikke nogen betydning?
3 svar
 Følg tråden
Annonce
Annonce
Annonce
At Vandex produkterne er diffusionsåbne betyder at muren stadigvæk kan ånde, men at der ikke trænger vand ind. Det er lidt det samme koncept som facademalinger der er diffusionsåbne, selvom deres formål er at standse fx slagregn.

Mvh.
Lorenzen
Jeg er stadigvæk forvirret. Måske fordi diffusionsåben ikke rigtig siger noget, for hvor meget diffusionsåben er det? Diffusionsåben som egenskab må betyde at en overflade kan afgive fugt (i mere eller mindre grad). Hvordan kan man så sige at Vandex lukker fugten inde?

Er det måske bare Vandex som angiver diffusionsåben, fordi det er det vi vil have, og i virkeligheden er det tæt på 100% vandtæt (men altså stadigvæk en lille bitte smule diffusionsåben)?
Fugttransport i konstruktioner forgår på tre måder.

1. Diffusion
2. Konvektion
3. Kapillarsugning

Vandex lukker for kapillarsugningen.
Deres produkter fungerer ved at lukke kapillarerne i fx murværk, og dermed stoppes transporten af vandmolekyler ved kapillarsugning.
Kapillarsugning er ofte et problem i fx ældre kældre, fordi der ikke er kapillarbrydende materialer på ydersiden af kældervæggen, under kælderdækket samt mellem fundament og kælderydervæg.
Når din mur er behandlet med Vandex, vil der stadigvæk kunne diffundere vanddamp gennem den. Vanddampmolekyler er nemlig meget mindre end vandmolekyler.

Forhør dig evt. hos Vandex eller lån/køb litteratur om ovenstående begreber hvis du ønsker at fordybe dig =)

Mvh.
Lorenzen
 Følg tråden
Vil du være med? Log ind for at svare.

Tilmeld dig og få fordele



Deltag i forummet, stil spørgsmål og svar andre

Favoritmarkér spændende indlæg

Færre reklamer, når du er logget ind
...og meget mere



Tilmeld dig gratis