Overflødighedshorn Fra NG 2410 12-10-2000 23:10 Er der nogen der ved hvordan man laver et overflødighedshorn, jeg menerikke selve kransekagen.MVHMaja 2 svar Følg tråden Annonce Annonce Annonce
Fra NG Trådstarter 2410 12-10-2000 23:10 Maja, du skal bruge en holder/opsats, der kan give hornet det rigtige svingopad med spidsen, for i princippet er det en kransekage monteret af ringe afpassende størrelse og mængde, der er monteret liggende og i en svungen form,i stedet for at danne en kegle om en lodret akse som en normal kransekage.(Forestil dig et kohorn, der ligger på bordet med åbningen til højre, ogspidsen pegende opad og mod venstre)"lim" de sukkerpyntede ringene sammen med chokolade eller karamel, så dedanner et horn, støttet af holderen, (der kan laves i ståltråd, f.ex. afrenseribøjler omviklet med alufolie), eller lånes/købes til formålet iforchromet udgaveLav et "gitter" i chokolade (udsprøjtes på bagepapir) der (evt delvis)lukker for åbningen, og holder på fyldet, der kan være alt muligt lækkertinden for fyldte chokolader og petifur m.m.,der er fyldt i hornet og flyderoverdådigt ud på fadet. Dekorer også hornet med chokolade- ellersukker-ornamenter, flag og anden pynt der evt. retter sig efter festlighedenhvor hornet skal anvendes.Sådan set mit overflødighedshorn ud!Mvh Henrik
Fra NG Trådstarter 2410 12-10-2000 23:11 Har du ringene, eller bruger du den såkaldte "Odensemarcipanfabrik-metode"?Husk ikke at bruge mere en 400-500 g sukker stødt melis, og ca. 4-5æggehvider pr. kg kransekagemasse.Sukker, masse og æggehvide blandes og ristes til ca. 50°C.Kransekage og horn kan laves på flere forskellige måder.Der kan anvendes de specielle kransekageringe, hvor man på fedtedeplader lægger ringene i forskellige størrelser og sigter lidt melhenover. Når ringene er fjernet, har man de ønskede størrelser aftegninger til at sprøjte massen ud efter. Massen sprøjtes ud med en stor, glat tylle, og når massen ertørret lidt, trykkes den op i facon efter de specielle optrykkerringe. En anden måde er at sprøjte massen ud med en trekantet tylle ilange stænger på melet plade. Afkøles i ca. 10 minutter, hvorefterringene formes uden om et almindeligt sæt kransekageringe.Til overfødighedshorn kan anvendes den føromtalte metode medudsprøjtningen. Men når opretningen er sket, trykkes ringene ned i denene side, så man får det rigtige svaj på hornet ved sammensætningen. -oo-Hvis du vælger at bruger "Odense marcipanfabrik-metoden", og hvis duikke har Deres specielle tegning/skabelon, kan du ringe til Odensemarcipanfabrik og bede dem om at sende den til dig.Opskrift til ét minihorn (sat på "fod"):750 g kransekagemass XX, 375 g sukker, 90 g æggehvide. (skal ikkevarmes)Fremgangsmåde: Bland masse, sukker og æggehvider og rul denne portionud i en pølse i ganske lidt mel.(Efter skabelon).1. Vej af til ringene. Rul de afvejede stykker ud i cigarform. Sørgfor, at enderne ikke bliver for spidse. Rulles stykkerne ud medfingrene skråt mod hinanden, får man en mere jævn udrulning. Dereftersættes pladen i køleskab i ca. 20 min. Nu er de faste og nemme attrykke op på følgende måde (brug siliconepapir at trykke dem på, såslipper de let).2. Med håndroden trykkes den side, der vender ind mod én selv modbordet, ikke for meget i spidserne (enderne) - så de får den sammefacon.3. Rejs dem på højkant og form dem runde. I denne størrelse kan deformes på øjemål.4. Nu har ringene den rigtige facon og skal blot glattes efter.5. Dette gøres bedst med en hornopretter, som har en indstilleligskrue, alle ringene undtagen de to største, der ikke skal trykkes.Ringene lave kant skal være præcis under afmærkningen påhornopretteren. I mangel af hornopretteren kan man bruge en plade, etlåg eller lignende at rette dem efter med.Tryk "foden" for at være sikker på, at den passer i højde og facon, såden understøtter hornet rigtigt. "Foden" bages på en plade for sig,den den skal bages lidt mere end ringene.6. Selvfølgelig sprøjter man ringene pænt. Det har stor betydning forudseendet, og hornet behøver så ikke mere en to knallerter.Sammensætning er lettest på følgende måde:De to største ringe sættes sammen med chokolade med bunden modhinanden. Sprøjt derefter chokolade på den skarpe kant af ring nr. toog placér ring tre derpå. Sprøjt igen chokolade på den skarpe kant afring nr. tre og placér ring nr. fire derpå osv.7. Når man kommer til ring nr. otte, lægges hornet tilbage ogunderstøttes med et rent viskestykke eller lignende, så er det lettereat fortsætte opbygningen.8. Når man er færdig med sammensætningen, sprøjtes chokolade på denskarpe kant af "foden", og hornet placeres på denne, så det står lige. -oo-Populær størrelse på overflødighedshorn:18 ringe, vægt 1100 g passer til 25-35 personer, afhængig af mængdenaf fyld (kransekagekonfekt og chokolade).Selv uden større rutine er det en let opgave. ;-)Har du travlt først på ugen, kan denne størrelse nemt dybfryses ikortere tid. -oo-Rationel afvejning til flere horn:Hvert horn vejes af på 1100 g og udrulles i en 110 cm lang, ensartetpølse, afskæres efter et centimetermål med 1/2 cm for hver 5 g.Top 5g= ½cmRing1 10g= 1cmRing2 10g= 1cmRing3 15g= 1½cmRing4 20g= 2cmRing5 25g= 2½cmOsv...Det svarer til, at der på målet er afmærket ved:½ - 1½ - 2½ - 4 - 6 - 8½ - 11½ - 15 - 19 - 23½ - 28½ - 34 - 40½ - 48 -56½ - 66 - 76½ - 88 - 100 - 110 cm.Husk at lave chokolade snirkler, gitre, og chokoladeskilt med skriftosv.Køb figurer og knallerter eller andet pynt!Go' fornøjelse!Mvh.P.W. Bosse-Music is the thing of the world that I love most.