Overflødighedshorn

Er der nogen der ved hvordan man laver et overflødighedshorn, jeg mener
ikke selve kransekagen.

MVH
Maja
2 svar
 Følg tråden
Annonce
Annonce
Annonce
Maja, du skal bruge en holder/opsats, der kan give hornet det rigtige sving
opad med spidsen, for i princippet er det en kransekage monteret af ringe af
passende størrelse og mængde, der er monteret liggende og i en svungen form,
i stedet for at danne en kegle om en lodret akse som en normal kransekage.
(Forestil dig et kohorn, der ligger på bordet med åbningen til højre, og
spidsen pegende opad og mod venstre)

"lim" de sukkerpyntede ringene sammen med chokolade eller karamel, så de
danner et horn, støttet af holderen, (der kan laves i ståltråd, f.ex. af
renseribøjler omviklet med alufolie), eller lånes/købes til formålet i
forchromet udgave
Lav et "gitter" i chokolade (udsprøjtes på bagepapir) der (evt delvis)
lukker for åbningen, og holder på fyldet, der kan være alt muligt lækkert
inden for fyldte chokolader og petifur m.m.,der er fyldt i hornet og flyder
overdådigt ud på fadet. Dekorer også hornet med chokolade- eller
sukker-ornamenter, flag og anden pynt der evt. retter sig efter festligheden
hvor hornet skal anvendes.

Sådan set mit overflødighedshorn ud!

Mvh Henrik

Har du ringene, eller bruger du den såkaldte "Odense
marcipanfabrik-metode"?

Husk ikke at bruge mere en 400-500 g sukker stødt melis, og ca. 4-5
æggehvider pr. kg kransekagemasse.
Sukker, masse og æggehvide blandes og ristes til ca. 50°C.

Kransekage og horn kan laves på flere forskellige måder.

Der kan anvendes de specielle kransekageringe, hvor man på fedtede
plader lægger ringene i forskellige størrelser og sigter lidt mel
henover. Når ringene er fjernet, har man de ønskede størrelser af
tegninger til at sprøjte massen ud efter.
Massen sprøjtes ud med en stor, glat tylle, og når massen er
tørret lidt, trykkes den op i facon efter de specielle optrykkerringe.
En anden måde er at sprøjte massen ud med en trekantet tylle i
lange stænger på melet plade. Afkøles i ca. 10 minutter, hvorefter
ringene formes uden om et almindeligt sæt kransekageringe.

Til overfødighedshorn kan anvendes den føromtalte metode med
udsprøjtningen. Men når opretningen er sket, trykkes ringene ned i den
ene side, så man får det rigtige svaj på hornet ved sammensætningen.
-oo-

Hvis du vælger at bruger "Odense marcipanfabrik-metoden", og hvis du
ikke har Deres specielle tegning/skabelon, kan du ringe til Odense
marcipanfabrik og bede dem om at sende den til dig.

Opskrift til ét minihorn (sat på "fod"):
750 g kransekagemass XX, 375 g sukker, 90 g æggehvide. (skal ikke
varmes)

Fremgangsmåde: Bland masse, sukker og æggehvider og rul denne portion
ud i en pølse i ganske lidt mel.

(Efter skabelon).
1. Vej af til ringene. Rul de afvejede stykker ud i cigarform. Sørg
for, at enderne ikke bliver for spidse. Rulles stykkerne ud med
fingrene skråt mod hinanden, får man en mere jævn udrulning. Derefter
sættes pladen i køleskab i ca. 20 min. Nu er de faste og nemme at
trykke op på følgende måde (brug siliconepapir at trykke dem på, så
slipper de let).
2. Med håndroden trykkes den side, der vender ind mod én selv mod
bordet, ikke for meget i spidserne (enderne) - så de får den samme
facon.
3. Rejs dem på højkant og form dem runde. I denne størrelse kan de
formes på øjemål.
4. Nu har ringene den rigtige facon og skal blot glattes efter.
5. Dette gøres bedst med en hornopretter, som har en indstillelig
skrue, alle ringene undtagen de to største, der ikke skal trykkes.
Ringene lave kant skal være præcis under afmærkningen på
hornopretteren. I mangel af hornopretteren kan man bruge en plade, et
låg eller lignende at rette dem efter med.
Tryk "foden" for at være sikker på, at den passer i højde og facon, så
den understøtter hornet rigtigt. "Foden" bages på en plade for sig,
den den skal bages lidt mere end ringene.
6. Selvfølgelig sprøjter man ringene pænt. Det har stor betydning for
udseendet, og hornet behøver så ikke mere en to knallerter.

Sammensætning er lettest på følgende måde:
De to største ringe sættes sammen med chokolade med bunden mod
hinanden. Sprøjt derefter chokolade på den skarpe kant af ring nr. to
og placér ring tre derpå. Sprøjt igen chokolade på den skarpe kant af
ring nr. tre og placér ring nr. fire derpå osv.
7. Når man kommer til ring nr. otte, lægges hornet tilbage og
understøttes med et rent viskestykke eller lignende, så er det lettere
at fortsætte opbygningen.
8. Når man er færdig med sammensætningen, sprøjtes chokolade på den
skarpe kant af "foden", og hornet placeres på denne, så det står lige.

-oo-

Populær størrelse på overflødighedshorn:
18 ringe, vægt 1100 g passer til 25-35 personer, afhængig af mængden
af fyld (kransekagekonfekt og chokolade).

Selv uden større rutine er det en let opgave. ;-)

Har du travlt først på ugen, kan denne størrelse nemt dybfryses i
kortere tid.

-oo-

Rationel afvejning til flere horn:
Hvert horn vejes af på 1100 g og udrulles i en 110 cm lang, ensartet
pølse, afskæres efter et centimetermål med 1/2 cm for hver 5 g.

Top 5g= ½cm
Ring1 10g= 1cm
Ring2 10g= 1cm
Ring3 15g= 1½cm
Ring4 20g= 2cm
Ring5 25g= 2½cm
Osv...

Det svarer til, at der på målet er afmærket ved:
½ - 1½ - 2½ - 4 - 6 - 8½ - 11½ - 15 - 19 - 23½ - 28½ - 34 - 40½ - 48 -
56½ - 66 - 76½ - 88 - 100 - 110 cm.

Husk at lave chokolade snirkler, gitre, og chokoladeskilt med skrift
osv.

Køb figurer og knallerter eller andet pynt!

Go' fornøjelse!

Mvh.
P.W. Bosse
-Music is the thing of the world that I love most.

 Følg tråden
Vil du være med? Log ind for at svare.

Tilmeld dig og få fordele



Deltag i forummet, stil spørgsmål og svar andre

Favoritmarkér spændende indlæg

Færre reklamer, når du er logget ind
...og meget mere



Tilmeld dig gratis