Sommergrill-fest

Hej gruppe,
vi skal holde traditionelgrill fest, men jeg har mere lyst til nogle
utrditionelle til til grillen. Har nogen opskrifter eller ideer til noget
sådant ? Gerne noget for vegetarer.... God weekend. Karina

6 svar
 Følg tråden
Annonce
Annonce
Annonce
Sidste sommer var det store hit hos os, små pakker hele hvidløgsfed, kvarte
løg, champignon, zucini i tern, soltørrede tomater, strimlet peberfrugt
o.s.v.
Hele molevitten over hældes med lidt olivenolie, krydres med en kvist frisk
timian, pakkes i staniol i portionstørrelse og sættes på grillen.
Digt selv videre.

Følgende er godt nok ikke vegetarisk, men en himmerigsmundfuld og sakset fra
en pjece udgivet af Københavns Bymuseum.

Boller af hønsebryst
Opskrift ved Bi Skaarup

I høne
råsukker
brødkrumme
salt og peber
evt. ingefær
1 - 2 æg
krydderurter
smør

Tag hønsebryst, hak det fint (eller brug blender). Tilsæt sukker,
brødkrumme, salt og peber eller ingefær. Rør det til fars med l -2 æg.
Bland det godt.
Kom farsen omkring små fingertykke pinde, så der dannes aflange pølser
omkring pindene. Steg dem sprøde over trækulsgrill eller i en meget varm ovn
(evt. grill).
Tag pinden ud og fyld hullet med en blanding af hakkede krydderurter og smør
i og steg kort igen.

Lone

Måske ikke ligefrem utraditionelt, men jeg har god erfaring med at
servere "byg-selv-grill-spyd".
D.v.s. du sætter et bundt grillpinde i træ frem sammen med små skåle
med forskellige ting. Herefter kan hver enkelt så selv vælge, hvad man
vil have på sit spyd.
Af kød kan du f.eks. have kalkun-, svine eller oksekød - noget kan
være naturel - andet kan være marineret i f.eks. barbecuemarinade,
soya (teriyaki) marinade, rødvinsmarinade, hvidløgsolie o.s.v. Også
kalvelever i store tern smager rigtigt godt på grill.
Af grønsager kan du så have f.eks. hele champignons, rød-gul-grøn
peberfrugt i store tern, løg i kvarte, squash i skiver, majskolber i
skiver, små (forkogte) nye kartofler.
Faktisk sætter kun fantasien grænsen !!

--
Gitte Sørensen [email protected]

Besøg min hjemmeside med galleri (tegning & akvarel), fotos,
rejser og madopskrifter http://home.worldonline.dk/~cgsorens
"Gitte Sørensen" wrote:

> Måske ikke ligefrem utraditionelt, men jeg har god erfaring med at
> servere "byg-selv-grill-spyd".
> D.v.s. du sætter et bundt grillpinde i træ frem sammen med små skåle
> med forskellige ting. Herefter kan hver enkelt så selv vælge, hvad man
> vil have på sit spyd.

Ideen er god, men den kræver god hygiene - minder mig om (vandre???)historien
om en flok laborant-studerende som var på værtshus sammen, de diskuterede de
peanuts som stod på bardisken, om saltet slog evt. bakterier ihjel eller ej.
Ergo tog de en håndfuld med hjem, analyserede dem og fandt....... 17
forskellige slags urin.

Derfor, ske-gaffel-tang i hver skål, hver sin tallerken til komposition af
spyd, samt en ren tallerken til at spise af. Måske en smule hysterisk, men
ingen i vores familie har nogensinde "omgangssyge"

--
Med Venlig Hilsen
Ralph
Nykøbing Mors
URL: http://home6.inet.tele.dk/ralph

Efter min mening er det ikke spor hysterisk. Omgangssyge skyldes jo for
dårlig hygiejne på toilettet; alt for mange aner faktisk ikke, hvordan man
skal vaske sine hænder på toilettet. Det kan ikke gøres grundigt nok. En
smule off-topic, men... wink

/Fehår

Hej
Hvad hele bananer ?
Grilles ca. 15 min., skæres op på langs, 2 cl. whisky i, lidt brun farin og
en klat flødeskum.
Jan E.

 Følg tråden
Vil du være med? Log ind for at svare.

Tilmeld dig og få fordele



Deltag i forummet, stil spørgsmål og svar andre

Favoritmarkér spændende indlæg

Færre reklamer, når du er logget ind
...og meget mere



Tilmeld dig gratis