Rabarber der smager godt

Rabarberne er nu ved at være så langt oppe i haverne at man kan
begynde at skære af dem, - og er man ikke i familie med en have med
rabarber, har grønthandleren masser af dem. Måske er de importerede,
men de burde nu være danske efterhånden.

[Opskrift]

Appelsinsyltede rabarber med
afdryppet yoghurt: (4-6 pers.)

1,5 lt økologisk yoghurt naturel
1 bdt rabarber
150 g rørsukker
Saften af en appelsin
1,5 dl vand
Kornene fra 1 stang vanilje
Skrællen af 1/2 usprøjtet appelsin (kun det tynde orange lag)

1. Den afdryppede yoghurt:
Læg et rent klæde eller 3-4 udfoldede kaffefiltre i en sigte, sæt en
skål under og hæld yoghurten op i sigten. Lad den stå til afdrypning
6-8 timer eller natten over, på et køligt sted. *)

*) I stedet for selv at afdryppe sin yoghurt, kan man købe
færdigafdryppet yoghurt fra Tyrkiet og Grækenland. De smager
vidunderligt begge slags, men jeg tror nu nok at den tyrkiske der fås
i literspande hos tyrkiske grønthandlere er min favorit.

2. Rabarberne:
Skær rabarberne i tynde skrå skiver. Bring appelsinsaft, vand og
vanilje i kog. Kom rabarberstykkerne i, giv dem et kort opkog og fisk
dem op. Skær appelsinskrællen i tynde strimler, kom dem op i gryden og
kog lagen med dem indtil den har sirupskonsistens. Hæld lagen over
rabarberne igen, lad dem blive kolde og server dem til den afdryppede
yoghurt.

Tips: Vallen fra den afdryppede yoghurt kan bruges til at bage med.
Lad den erstatte en del af af vandet i brød og lidt af mælken i
gærkager. Vallen kan holde sig op til 1 måned i et rent syltetøjsglas
i køleskabet.

Velbekomme!

P.W. Bosse
-Now you have the crème de la crème

17 svar
 Følg tråden
Annonce
Annonce
Annonce
Har du en anden / andre opskrifter med rabarber? (ikke is).

Jeg har en ordentlig "busk" rabarber i haven.

mvh
anne lise

Hej Anne Lise

Rabarber er helt sikkert en gudespise.

Du leder efter opskrifter.....
Jeg synes jo bedst om den traditionelle grød med mælk (også fordi den er så
nem at lave!!!).
Men ellers laver jeg engang imellem en kage som egentlig bare er en
sandkage/sukkerdej af mel, sukker, smør, mælk og bagepulver (jeg kan ikke
huske de nøjagtige mængder, men som til en sandkagedej med lidt ekstra
sukker).
Oven på dejen lægger jeg så skiver af rabarber, smør og perlesukker. Og så
lige en halv time i ovnen. Hvis det skal være rigtig godt kommer vi creme
fraich oven på den lune kage - mums.
Håber det kan bruges.
Mvh
Helle
p.s. God rabarbersæson til alle

En god kokos-rabarberkage går man heller aldrig helt galt i byen med .
. . og så kan den spises både til kaffen eller som dessert !!

Rabarber-Kokos Tærte:

350 g rabarber i skiver
125 g sukker
1 tsk vanillesukker

Dej:
125 g sukker
125 g margarine
1 æg
100 g kokosmel
60 g hvedemel
1/4 tsk bagepulver

Rabarberne blandes med sukker og vanillesukker.
Rør fedtstof og sukker godt sammen. Rør ægget i. Rør kokosmel, mel og
bagepulver i.
Fordel halvdelen af dejen i en smurt tærteform. Forbag bunden 10
minutter ved 185 grader.
Kom de sukkerblandede rabarber over den forbagte dej. Læg resten af
dejen ovenpå i klatter.
Bag tærten i yderligere ca. 40 minutter ved 185 grader.
Serveres med flødeskum eller creme fraiche.

--
Gitte Sørensen [email protected]

Besøg min hjemmeside med galleri (tegning & akvarel), fotos,
rejser og madopskrifter http://home.worldonline.dk/~cgsorens
Hej Gitte,

>En god kokos-rabarberkage går man heller aldrig helt galt i byen med .
>. . og så kan den spises både til kaffen eller som dessert !!

Jeg er enig, dette er en fremragende smagskombination, men...

>125 g margarine

Men helt ærligt: Som kombination til både kokos og rabarber skal der helt
klart SMØR, idet denne unikke smag går op i en højere enhed.

Mvh,
René www.rene.hjorth.com
Hej Gitte,

>En god kokos-rabarberkage går man heller aldrig helt galt i byen med .
>. . og så kan den spises både til kaffen eller som dessert !!

Jeg er enig, dette er en fremragende smagskombination, men...

>125 g margarine

Men helt ærligt: Som kombination til både kokos og rabarber skal der helt
klart SMØR, idet denne unikke smag går op i en højere enhed.

Mvh,
René www.rene.hjorth.com
Annonce
Med fare for at blive beskyldt for alt muligt: Margarine er ikke godt
til noget som helst [1]. I gamle dage kaldte man skidtet ved dets rette
navn: kunstsmør. Det blev opfundet, så man kunne sælge det gode smør
til de velhavende englændere, mens den danske befolkning måtte nøjes med
surrogat. Dermed blev kunstsmør et af sømmene i den danske madkulturs
kiste.

[1] Det er ikke helt sandt. Hvis man har fået oliesorte hænder af
fingre af at rode med cyklen eller bilen, er et godt trick at smøre
hænderne ind i margarine. Margarinen opløser olien og snavset og hele
molesjasen fjernes ved at anvende rigeligt med sulfo.
--
Brian Bjørn
Stud.med. http://www.mdb.ku.dk/bbjorn/
Brian B skrev:

> Margarine er ikke godt til noget som helst [1].

Jeg er enig med dig et langt stykke hen ad vejen. Man kommer dog ikke
uden om at margarine har langt bedre stegeegenskaber end smør, da smør
branker ved en ret lav temperatur. Dette kan afhjælpes ved at bruge
klaret smør (AKA "ghee") i stedet - uhm, så kommer smørret også til at
både lugte og smage meget bedre. :-)

Husrådet med at fjerne olie fra hænder (og tøj!) med margarine er godt
og gennemprøvet, men i virkeligheden kunne man vel lisså godt bruge
smør, eller? Er det mon ikke kun på grund af prisen at man bruger
margarine?

/Klaus

--
* Donate free food at
Klaus Alexander Seistrup wrote:
> Husrådet med at fjerne olie fra hænder (og tøj!) med margarine er godt
> og gennemprøvet, men i virkeligheden kunne man vel lisså godt bruge
> smør, eller? Er det mon ikke kun på grund af prisen at man bruger
> margarine?

Joda, det er jo bare et spørgsmål om at opløse det ene fedtstof i det
andet, men at bruge smør ville nok lige være at stramme den.
--
Brian Bjørn
Stud.med. http://www.mdb.ku.dk/bbjorn/
Hej Klaus,

>Jeg er enig med dig et langt stykke hen ad vejen. Man kommer dog ikke
>uden om at margarine har langt bedre stegeegenskaber end smør, da smør
>branker ved en ret lav temperatur.

Hallo - så bruger du jo olie! Og til forskel fra magarine, har du selv
muligheden for at arbejde med typen og kvalliteten af olie, istedet for den
slags olie der var billigst på verdens markedet dén dag.

Hvisse magarinetyper indeholder forøvrigt stadig animalske olier, og hvor
fedt (!) er det lige at bage en dejlig kage, når den får et svagt hint af
den sildeolie der var anvendt i magarinen?

Jeg plejer at stege alt i en kombination af olie og smør; nogen gange er
det rent olie, nogle gange rent smør, nogle gange vindruekerne til den høje
temperatur, nogle gange raps til den diskrete smag og nogle gange (ofte)
jomfruoliven for smagens skyld.

Mvh,
René www.rene.hjorth.com
René Hj skrev:

>> Man kommer dog ikke uden om at margarine har langt bedre
>> stegeegenskaber end smør, [...]
>
> Hallo - så bruger du jo olie!

Nu snakkede jeg om margarine kontra smør, og her vinder margarine på sine
gode stegeegenskaber.

Men skal jeg være ærlig, så bryder jeg mig ikke om at stege i olie (med
mindre noget lige skal svitses, men det er jo en anden historie) -- dels
pga. opdragelse og vane, dels fordi olie ikke på samme visuelle måde som
smør/margarine fortæller hvor varmt det er. Jeg synes det er sværere at
styre temperaturen med olie.

Skal jeg stege frikadeller, bruger jeg margarine. Dét er vist også det
eneste jeg bruger margarine til i min husholdning. Nåja, dét og så til
at smøre støbejernsstegepander ind i, men her er jeg efterhånden gået
over til ghee.

Skal jeg stege andet end frikadeller på en pande, eller hvis jeg skal
brune et stykke kød til grydestegning, bruger jeg smør. Til alt andet
bruger jeg olie (og det er gerne raps- og olivenolie jeg har i huset).

> Og til forskel fra magarine, har du selv muligheden for at
> arbejde med typen og kvalliteten af olie,

Jep, den er jeg med på - det er en vældig fordel.

> hvor fedt (!) er det lige at bage en dejlig kage, når den får
> et svagt hint af den sildeolie der var anvendt i magarinen?

Hm, det har jeg aldrig prøvet, men det lyder ulækkert.

/Klaus

--
:-( Øvro
Der er yderligere 7 indlæg i tråden.
 Følg tråden
Vil du være med? Log ind for at svare.

Tilmeld dig og få fordele



Deltag i forummet, stil spørgsmål og svar andre

Favoritmarkér spændende indlæg

Færre reklamer, når du er logget ind
...og meget mere



Tilmeld dig gratis