Pizza opskrift

Er det lykkes nogen at bage en pizza der i smag og konsistens minder om dem
man kan købe hos den lokale pizza-bar?
Jeg synes deres dej smager anderledes end almindelig hvedemdel's-dej - hvad
består den af?

Og så vidt jeg ved betyder det også noget at de er bagt i stenovn og så vidt
jeg ved kan man godt få en stenplade til en almindelig ovn - men hvorhenne?

--
________________
Med Venlig Hilsen
Lau S. Hansen
6 svar
 Følg tråden
Annonce
Annonce
Annonce
Bruger de mon ikke durumhvedemel? Har du prøvet at se på poserne med
pizzamel om der står hvad det er blandet af? Og har du prøvet at bage
med pizzamel?

file://Klaus

Hei Lau,

I magasin i Kbh. sælger de "bagestenen" fra Il Forno, den koster 300 kr. og
de er ganske godt givet ud.

Jeg ved ikke om det nogensinde er lykkedes mig at lave en pizza som smagte
som dem fra den lokale pizzabar, men ihvertfald noget der har været ligeså
godt.

Dejen har jeg altid lavet som almindelig pizzadej (der følger et par
opskrifter med stenen) dog har jeg brugt en hjemmeopfostret surdejskultur
istedet for gær. Desuden hvis dejen laves en dag i forvejen og opbevares i
køleskabet bliver den bedre, synes jeg ihvertfald.

Saucen er der mange diskussioner om, en ting er dog sikkert, pizzaen skal
ikke overlæsses med den. Om den skal være kogt eller ikke kogt er en
smagssag. Er den kogt holder den sig længere, men desuden er sukkeret i
tomaterne allerede karameliseret, hvilket kan bevirke at saucen branker ude
i kanten. Dette sker ikke med en ikke forkogt sauce, desuden er den også
friskere i smagen end en kogt, igen min egen mening... man kan selvfølgelig
også bruge en pesto, men det kommer helt an på fyldet, som igen er en helt
anden historie.

Karsten.

300 kroner er jo også en slags penge, hvis man lever af en SU. Jeg har
ofte overvejet, om der skulle være noget i vejen for at drøne en
fortovsflise i ovnen i stedet. Er der nogen, der har prøvet det - eller
har en mening om sådan en ide.
--
Brian Bjørn
Stud.med.
Yeps 300 kroner er lidt dyrt for en pizza! ;-)

Jeg tror også jeg vil prøve med en af min mors fliser eller evt. et stykke
jern.

--
________________
Med Venlig Hilsen
Lau S. Hansen
"I luften" er kun et spørgsmål om øvelse, det så garanteret ikke sejt ud
da tyrkeren på pizzariaet gjorde det første gang, eller anden gang. Jeg
bruger ikke i-luften-metoden til pizzabunde, men til pitabrød, hvilket
selvfølgelig kan være lidt anderledes.

Tricket er at starte med en klat dej og så lave nogle bevægelser med
hænderne som om man vil børste mel af hænderne (eller sige "færdig med
fyrre" uden ord). Dejen skal rotere og det er vigtigt at man holder
bevægelsen i gang. Du er ikke i tvivl når du har ramt det rigtige. :-)

Det kræver en del øvelse, en del dej og en god portion vilje til at se
det mislykkes igen og igen, men pludselig er den der.

Jeg tror mange voksne har glemt at det ta'r tid at lære, de vil kunne alt her og nu. Men lærte vi at cykle på en dag? Eller skrive? :-)

Go' fornøjelse.

file://Klaus

 Følg tråden
Vil du være med? Log ind for at svare.

Tilmeld dig og få fordele



Deltag i forummet, stil spørgsmål og svar andre

Favoritmarkér spændende indlæg

Færre reklamer, når du er logget ind
...og meget mere



Tilmeld dig gratis