Saltede citroner

Mon mormor har forlagt en opskrift på saltede citroner inden hun nåde at
prøve den. Er der nogen der kan hjælpe mig med at hjælpe min mormor.

Kim Fischer

3 svar
 Følg tråden
Annonce
Annonce
Annonce
Der findes en hel del opskrifter omkring dette emne. Jeg plejer
at lave følgende, som er godt til lyst kød (kalv, kylling og
fisk):

Tynde (4-5mm) citronskiver drysses med salt (ca. 4 spsk. pr kg
citron) og hviler et døgns tid, hvorefter de kommes i et glas og
dækkes med god (dog ikke jomfru-) olivenolie.

Efter en månedstid (opbevares køligt og mørkt) er de lækre.

Andre varianter er tilsat krydderurter og krydderier, men det
begrænser anvendelsen meget.

m.v.h. Emil
Her er nok opskriften din mormor søger, - god arbejdslyst...

Saltede citroner:

Saltede citroner er en uundværlig ingrediens i marokkansk mad. Saltet fjerner
det bitre og efterlader citronerne med en frisk og aromatisk smag, som ikke
kan erstattes af friske citroner. En lille indsats, som belønnes rigeligt.

Ingredienser

4-6 citroner afhængigt af glassets størrelse
1 tsk salt pr citron
vand
citronsaft
1 stang hel kanel
3 hele nelliker
5 hele korianderfrø
3 sorte peberkorn
1 laurbærblad

Fremgangsmåde

Vask citronerne grundigt. Skær med en spids kniv citronerne i kvarte, således
at frugten holdes sammen i begge ender. Pres en kvart tskf. groft salt ind i
hvert indsnit og put citronerne i et stort, rent syltetøjsglas, tryk dem godt
sammen, læg også krydderierne i glasset og hæld saften af 1 citron herover.
Fyld op med kogende vand, læg låg på og lad citronerne henstå i et mørkt skab
i 3 uger. Citronerne kan nu holde sig adskillige måneder. Inden de spises,
skylles de i koldt vand. Frugtkødet fjernes som regel inden brug, men det er
velegnet i dressinger.

Mvh.
P.W. Bosse
 Følg tråden
Vil du være med? Log ind for at svare.

Tilmeld dig og få fordele



Deltag i forummet, stil spørgsmål og svar andre

Favoritmarkér spændende indlæg

Færre reklamer, når du er logget ind
...og meget mere



Tilmeld dig gratis