Regler for totalrenovering vs. nybyg

Hej

Er der nogle der ved om der findes nogle klare regler for hvor meget man kan ombygge/totalrenovere et hus uden at det bliver klassificeret som nybyg, eller er det altid en vurderingssag? Det drejer sig som et helårshus i et sommerhusområde, hvor man tilsyneladende mister statussen som helårshus, hvis man river huset ned og bygger et nyt. Huset er ikke fredet eller bevaringsværdigt.
2 svar
 Følg tråden
Annonce
Annonce
Annonce
Sålænge der er noget tilbage af det gamle, kan man da ikke kalde det nybyg. Det er klart at river man et helt hus ned og starter forfra, så er det nybyg.

Omkring helårsbeboelse er det lidt forskelligt fra kommune til kommune. Eks. i århus skal man have ejet sommerhuset i 8 år og det skal være godkendt til helårsbeboelse, SÅFREMT du er pensionist.

Kontakt din lokale kommune og forelæg dit projekt
Tak for tilbagemeldingen. Ja, spørgsmålet er bare hvad "noget" mere præcist dækker over. Det er vel mere end en enkel fundamentblok? Jeg havde lidt håbet man kunne finde nogle forholdsvis klare retningslinier, men det er måske altid en vurderingssag.

Med hensyn til helårshuset, så er det et gammel helårshus, der nu ligger i et sommerhusområde, med en ikke personlig dispensation til helårsbeboelse, så det var ikke så meget det der var spørgsmålet. Det var bare til info.
 Følg tråden
Vil du være med? Log ind for at svare.

Tilmeld dig og få fordele



Deltag i forummet, stil spørgsmål og svar andre

Favoritmarkér spændende indlæg

Færre reklamer, når du er logget ind
...og meget mere



Tilmeld dig gratis