Ecotek Lisa

Hej derude

Jeg har en Ecotec Lisa pilleovn (varmluft), som driller mig.. Den er nu 3 år gammel..
Natten til søndag opstod et problem. Det drejer sig om at den bliver meget varm, den stopper/slukkes faktisk af sig selv af sikkerhedshensyn. Den melder samtidig fejl (03 varm røg) Jeg tænker at det må være konvektionsblæseren som slår fra, således at ovnen ingen køling får og ovnen derved overophedes. Søndagen blev brugt på at adskille den fuldstændig og rense alt. Den har efterfølgende kørt upåklageligt. Jeg har snakket med en lokal specialist og han mener at hvis problemet ikke gentager bør jeg ikke foretage mig yderligere. I dag opstod problemet så igen, men nåede dog at slukke den inden den selv slog fra.

Det er muligvis en periodisk fejl i konvektionsblæseren.... men...?????????

Ecotek support kan jeg ikke sige noget positivt om!!!

Så derfor leder jeg efter nogle som har erfaringer i denne retning.


K. Davidsen

Mvh. K.Davidsen

4 svar
 Følg tråden
Annonce
Annonce
Annonce
Kørte blæseren da den var ved at overhede ? Har du også renset blæseren

jacob faglært svejser IWP

[email protected]

Ny status: Jeg er har snakket med Ecotek, og de mener at... hvis ovnen har været overophedet, så smelter motor/gearkasse i ovnen, derved brænder bundkortet af. Således at ovnen nu slet intet kan..

Summer summarum er at: Bundkort og motor/gear skal udskiftes, en operation til godt 4000.- u/arbejdsløn
Næste gang jeg skal have mig en pilleovn, tror jeg at jeg fravælger Ecotek

Status opdateres hvis den kommer til at køre.

Mvh. K.Davidsen

hvis bundkortet er smeltet, kan du slet ikke få fyret igang. Gearet er en akilleshæl, idet hjulene er fiber og løber i lidt silicone. De er meget smalle og bliver slidte - også pga den konstante varme fra fyrrummet. Motor/gear koster nu ikke en herregård og du kan selv skifte. (Få en 10 Watt motor og skift kondensator) HVIS bundkortet skulle være "svedet" af kan der fåes ombyttere. Omb bundkort - ca. 500,- motor til fremdrift ca. 500,- Men problemet med overophedning kan skyldes slagger pga skod-piller kombineret med et urenset røgrør fra kedel til skorsten.
Jeg har oplevet, at skorstensfejeren skubbede aske bagud da han kørte kosten gennem renselemmen i røgrøret ud mod skorstenen, det blokerer gennemtrækket fra fyret. Du skal være meget nøje med, at pillemængde/vægt passer. Og din cirk.pumpe virker? Og der er ingen luft i systemet? Dårlig cirk. får kedlen til at koge.

 

 Følg tråden
Vil du være med? Log ind for at svare.

Relaterede emner

Tilmeld dig og få fordele



Deltag i forummet, stil spørgsmål og svar andre

Favoritmarkér spændende indlæg

Færre reklamer, når du er logget ind
...og meget mere



Tilmeld dig gratis