Mel-bananer Lav-Det-Selv 3049 01-04-2000 20:57 HejVi lod os en dag inspirere i Kvickly (10 kr for 4 store !) - men nu erproblemet der :Hvad gør man ved mel-bananer (som formodentligt er det samme somkoge-bananer) ?Alle typer af opskrift er velkomne !HilsenMichael Stjernholm 5 svar Følg tråden Annonce Annonce Annonce
Lav-Det-Selv Trådstarter 3049 01-04-2000 20:57 Opskrift og opskrift, du kan koge dem [skrællede og ituskårne] i mindstmuligt vand til du får en grød/mos ud af det og bruge det som kartoffel-mos. Det smager ret godt sammen med stærke retter med små kødstykkerder svømmer rundt i en sovs af en art.Du kan også dampe dem. Traditionelt gør man det ved at lægge stykker afbananstilk ned i bunden af en gryde og hælder lidt vand ved. Bananernelægger man så oven på denne "seng" og lader dem dampe der. I de flestegenbrugsforretninger herhjemme kan du finde en lille "metalblomst derkan åbnes" til en 5-10 kr, den er genial til formålet. En anden mulig-hed er en bambushimstregims til dampning - en sådan kan du finde i mangekinabutikker. Bananer der er dampet helt møre (men ikke splattede, derskal stadig være bid i) på denne måde kan bruges som meget fine asparges-kartofler.På luganda, som er et af stammesprogene i Uganda, kalder man bananernefor `matoke' og de udgør størstedelen af måltidet - kød, grøntsager ogsovs er tilbehør.De er ikke så almindelige herhjemme, så jeg må vist lige ned og se omjeg kan få dem der hvor jeg plejer at handle... file://Klaus
Lav-Det-Selv Trådstarter 3049 01-04-2000 20:57 Skær dem i tynde skiver og frituresteg dem ligesom potatochips. Et let dryssalt. Brug dem som snacks eller tilbehør til kødretter.MvhGertrud LDS Tip Automatisk tip Altid lave priser hos Harald Nyborg! Se ugens bedste tilbud her
Lav-Det-Selv Trådstarter 3049 01-04-2000 20:57 Nu er jeg blevet nysgerrig, hvad er mel-bananer?, dem har jeg aldrig seteller hørt om.hilsen Dorte
Lav-Det-Selv Trådstarter 3049 01-04-2000 20:58 De ligner såmænd "rigtige" bananer, selv om de tit kan være grønne ellerrøde i skallen (også når de er modne), men de skal koges eller stegesfor at man kan spise dem - i rå tilstand smager de enten ikke godt, ellerde er for hårde at bide i.Der er adskillige typer kogebananer. I Uganda har man fx en type dersmager henad abrikos-gulerodsmarmelade når den er tilberedt, men dem mannormalt kan få herhjemme er mindre dessertagtige i smagen.Måske kender Google noget til kogebananer: http://www.google.com/search?q=matokemåske ikke (har ikke selv prøvet endnu). file://Klaus
Lav-Det-Selv Trådstarter 3049 01-04-2000 20:58 Tak for svareneTricket er tilsyneladende at vide at mel-bananaer er det samme som "Matoke".Jeg fandt bananer i Kvickly i Silkeborg, så de må være tilgængelige rundtomkring, specielt hvis man efterspørger dem !Mvh Michael