laks - hurtig og nem Lav-Det-Selv 3049 01-04-2000 20:53 Hej NG!Jeg søger en hurtig, fedt fattig og nem lakse ret - meget gerne med røgetlaks, da jeg har fryseren fuld 8-)Det skal helst være noget andet end den sædvanlige Æg/spinat/laks => ovnting.På forhånd tak.--/Torben F. Pedersen 5 svar Følg tråden Annonce Annonce Annonce
Lav-Det-Selv Trådstarter 3049 01-04-2000 20:54 Går det også godt med røget laks?--/Torben F. Pedersen LDS Tip Automatisk tip Altid lave priser hos Harald Nyborg! Se ugens bedste tilbud her
Lav-Det-Selv Trådstarter 3049 01-04-2000 20:54 Hej TorbenNej, den går sgu ikke. Er det røget laks det hele? Det skrev du ikke nogetom.Rikke
Lav-Det-Selv Trådstarter 3049 01-04-2000 20:54 Hej TorbenSpagetti med fennikel/røget laks/kogt laks/basilikum i fløde.Jeg har ingen opskrift men det er noget med at svitse grøntsagen lidt, kogemør (ikke for meget) i fløde.Put kogt og røget fisk i og smag til med peber og basilikum. Server medpasta af en slags.Når du så har spist må du løbe tre gange rundt om huset for du skalselvfølgelig bruge piskefløde og det er som bekendt ikke fedtfattigt.Lene
Lav-Det-Selv Trådstarter 3049 01-04-2000 20:55 Hej Torben.Det er da næsten en umulighed. Men her er der et par forslag tilinspiration:Jeg bruger mine bedste sider som koldt pålæg med et par affølgende: tomatbåde, purløg, persille, dild, stegt bacon(utraditionelt, men smager godt), div. æg, eller pakket omkringasparges.Røget fisk hakkes og bruges som smørepålæg. Det kan drøjes medmosede kogte kartofler og rå hakkede løg. Mange børn foretrækkerdenne servering. Husk salt og peber. Pynt med rå æggeblomme iløgring, hakket løg, revet peberrod, karse, purløg ellerradisser.Hvis det er til dig selv, kommer du et par skiver laks i enplastpose sammen med en spiseske god whisky, lavet med røgmalt.Efter et par dage i køleskabet, venter der dig en god oplevelse.Som marinade kan også bruges citron, appelsin, lime eller kiwi.Det er da også lækkert med ommelet og æggekage (læg skriver afkogt kartoffel, rå agurk, rå tomater i et smurt fad. Dæk medrøget laks, og hæld en blanding af 3 æg, 1 dl. mælk, salt ogpeber over, og bag den i en halv time.Røget laks Grand 'Mére, er lakseskiverne overhældt med olie, bagt5 min på hver side og serveret med citronsaft. Men fedtfattig?Så kan man evt. pakke skiverne ind i smør- /oliesmurt madpapirinden opvarmningenLav en kold sovs hertil således: Et bæger kvark 5% røres op medlidt fløde eller creme fræse 18% og 2-3 fed presset hvidløg, etklippet bundt grøn dild og smages til med salt og peber.>Det skal helst være noget andet end den sædvanlige Æg/spinat/laks => ovn>ting.Spinat koges næsten mør i saltet vand, og syre kommes i og kogermed nogle øjeblikke. De to klæder hinanden godt. Sigtes, tryk alvæden af, læg det på et varmt fad, og overhæld med lidt sky elleren sauce Mornay (hvid sovs med ost)Som tilbehør vil jeg anbefale nye, eller bagte kartofler sammenmed én af følgende ting: kogt fennikkel, let kogt madæble, kogteasparges, stegte svampe, kogte eller let stegte løg.Som sovs kan der varieres med f.eks. reje- og asparges-sovs,flødepeberrodssovs, kaperssovs og udover den forhadte spinat, kandu prøve med kørvel.Bornholmsk biksemad er med røget sild, men mon ikke laksen vilkomme til sin ret her?Steg fisk, kartoffelskiver og løg hver for sig. Bland det, ogdrys med hakket hårdkogt æg og hakket purløg.Til fisk, æg og lignende retter bruger jeg altid det grønnefrysetørrede peber, idet jeg finder smagen mere aromatisk end detsædvanlige nysepulver, som er bedre i kraftigt smagende retter.Nu håber jeg du fik mere inspiration end transpiration.m.v.h. Emil