laks - hurtig og nem

Hej NG!

Jeg søger en hurtig, fedt fattig og nem lakse ret - meget gerne med røget
laks, da jeg har fryseren fuld 8-)

Det skal helst være noget andet end den sædvanlige Æg/spinat/laks => ovn
ting.

På forhånd tak.

--
/Torben F. Pedersen
5 svar
 Følg tråden
Annonce
Annonce
Annonce
Hej Torben
Hvad med at dampe den i hvidvin?
Rikke
Hej Torben
Nej, den går sgu ikke. Er det røget laks det hele? Det skrev du ikke noget
om.
Rikke

Hej Torben

Spagetti med fennikel/røget laks/kogt laks/basilikum i fløde.
Jeg har ingen opskrift men det er noget med at svitse grøntsagen lidt, koge
mør (ikke for meget) i fløde.
Put kogt og røget fisk i og smag til med peber og basilikum. Server med
pasta af en slags.
Når du så har spist må du løbe tre gange rundt om huset for du skal
selvfølgelig bruge piskefløde og det er som bekendt ikke fedtfattigt.

Lene

Hej Torben.

Det er da næsten en umulighed. Men her er der et par forslag til
inspiration:

Jeg bruger mine bedste sider som koldt pålæg med et par af
følgende: tomatbåde, purløg, persille, dild, stegt bacon
(utraditionelt, men smager godt), div. æg, eller pakket omkring
asparges.

Røget fisk hakkes og bruges som smørepålæg. Det kan drøjes med
mosede kogte kartofler og rå hakkede løg. Mange børn foretrækker
denne servering. Husk salt og peber. Pynt med rå æggeblomme i
løgring, hakket løg, revet peberrod, karse, purløg eller
radisser.

Hvis det er til dig selv, kommer du et par skiver laks i en
plastpose sammen med en spiseske god whisky, lavet med røgmalt.
Efter et par dage i køleskabet, venter der dig en god oplevelse.
Som marinade kan også bruges citron, appelsin, lime eller kiwi.

Det er da også lækkert med ommelet og æggekage (læg skriver af
kogt kartoffel, rå agurk, rå tomater i et smurt fad. Dæk med
røget laks, og hæld en blanding af 3 æg, 1 dl. mælk, salt og
peber over, og bag den i en halv time.

Røget laks Grand 'Mére, er lakseskiverne overhældt med olie, bagt
5 min på hver side og serveret med citronsaft. Men fedtfattig?
Så kan man evt. pakke skiverne ind i smør- /oliesmurt madpapir
inden opvarmningen

Lav en kold sovs hertil således: Et bæger kvark 5% røres op med
lidt fløde eller creme fræse 18% og 2-3 fed presset hvidløg, et
klippet bundt grøn dild og smages til med salt og peber.

>Det skal helst være noget andet end den sædvanlige Æg/spinat/laks => ovn
>ting.

Spinat koges næsten mør i saltet vand, og syre kommes i og koger
med nogle øjeblikke. De to klæder hinanden godt. Sigtes, tryk al
væden af, læg det på et varmt fad, og overhæld med lidt sky eller
en sauce Mornay (hvid sovs med ost)

Som tilbehør vil jeg anbefale nye, eller bagte kartofler sammen
med én af følgende ting: kogt fennikkel, let kogt madæble, kogte
asparges, stegte svampe, kogte eller let stegte løg.

Som sovs kan der varieres med f.eks. reje- og asparges-sovs,
flødepeberrodssovs, kaperssovs og udover den forhadte spinat, kan
du prøve med kørvel.

Bornholmsk biksemad er med røget sild, men mon ikke laksen vil
komme til sin ret her?
Steg fisk, kartoffelskiver og løg hver for sig. Bland det, og
drys med hakket hårdkogt æg og hakket purløg.

Til fisk, æg og lignende retter bruger jeg altid det grønne
frysetørrede peber, idet jeg finder smagen mere aromatisk end det
sædvanlige nysepulver, som er bedre i kraftigt smagende retter.

Nu håber jeg du fik mere inspiration end transpiration.

m.v.h. Emil
 Følg tråden
Vil du være med? Log ind for at svare.

Tilmeld dig og få fordele



Deltag i forummet, stil spørgsmål og svar andre

Favoritmarkér spændende indlæg

Færre reklamer, når du er logget ind
...og meget mere



Tilmeld dig gratis