Skal mureren mure mellem mursten og tagsten uden merbetaling?

Hej,

vi skal til at have filtset vores nybyggede hus.

Mureren der skal filtse huset har lavet det samlede murerarbejde på og i vores hus. Filtsningen er altså en del af et samlet tilbud som mureren har givet på husbyggeriet.

Nu har jeg erfaret at der let opstår uenighed mellem håndværker og bygherre om hvilke opgaver der er en naturlig del af fagentreprisen og hvilke der ikke er.

Her kommer spørgsmålet så: Der skal fyldes mørtel i mellemrummet mellem den øverste række mursten og tagstenene på gavlene. Vil denne opgave være en del af en almindelig murerentreprise? Og kan jeg med god samvittighed kræve at mureren gør dette uden merbetaling?  Også selvom det ikke specifikt er beskrevet i tilbuddet ( det er der jo mange andre småopgaver der heller ikke er)

Jeg ville jo mene at det selvfølgelig er en del af af denne entreprise, da den jo ikke naturligt kan høre ind under nogle af de andre fagentrepriser. Det kan jo f.eks. ikke være tømreren - der lagde tagstenene -  der skal putte mørtel mellem mursten og tagsten, da denne opgave ikke er tømrerarbejde.

Vil i komme med jeres meninger?

Mvh og PFT Asger

4 svar
 Følg tråden
Annonce
Annonce
Annonce
1. Løs nu bare problemerne i den rækkefølge de opstår.

2. Hvad står der i tilbudet? For det er jo det det handler om!
Som Naveren rigtig nok siger, så kig tilbudet igennem. Det er ikke sikkert, at I har fået en pris på eller bedt om en pris på, at få lavet en afslutning på murværket langs gesimsen op til tagstenene. Normalt vil det være sådan, at mureren mure den sidste række tagsten i og dermed forskæller med beton mellem tagsten og mursten.

Horsens Murerfirma
Murermester Kim Søby
Skolesvinget 30
8700 Horsens
CVR nr. 26771722

Tlf. 61 859 858
[email protected]
http://www.murer8700.dk
Ja, som Naveren og Sitting Bull også pointere, så er det selvfølgelig ekstra arbejde, hvis dette ikke stod skrevet i tilbudsmaterialet.

Så stod dette slet ikke beskrevet nogen steder, så er der kun dig selv til at betale, det er dog normalt en del af tagentreprisen, og derved også tit en del af det tømreren giver pris på, men ved nybyggeri hvor der jo er murer på pladsen i forvejen, vil denne del normalt udføres af samme murer.
 Følg tråden
Vil du være med? Log ind for at svare.

Tilmeld dig og få fordele



Deltag i forummet, stil spørgsmål og svar andre

Favoritmarkér spændende indlæg

Færre reklamer, når du er logget ind
...og meget mere



Tilmeld dig gratis