Forskel på zink vs ståltagrender ??

Hej alle

Har lige købt hus hvor jeg skal lave noget extra tagrende osv, men jeg er itvivl om det er zink eller stål tagrender der sidder på huset,

hvordan kan man se forskel ??

Mvh
5 svar
 Følg tråden
Annonce
Annonce
Annonce
rigtige zinkrender er ikke magnetiske. (zink)belagte stålrender er magnetiske.
hvis du mener det er for stor en udfordring at holde en magnet op til renden for at få et sikkert svar, så er der andre muligheder. en fagmand vil kunne se det på afstand, da den lakerede metalrende vil være mere blank end en tilsvarende zinkrende, særligt hvis den har siddet et årstid eller mere. en lds vil nok ved at slå på dem kunne høre forskel, da metalrenden giver en hårdere lyd end zink. men det forudsætter jo, at du har et emne af begge typer for at se/høre forskellen. du kan også skrabe i renden med en hård genstand. hvis du kan se du kommer gennem et belægningslag er det en stålrende (som så i øvrigt vil begynde at ruste, hvor du har ødelagt coatingen).
PS En zinkrende er almindeligvis loddet, men kan være limet. En stålrende er ikke loddet.
Et billede ville være oplagt her...

Generelt så er zinktagrender loddet ja, men Plastmo har altid limet deres zinktagrender også, og ny tilbyder Rheinzink også denne løsning, så man kan desværre ikke udelukke det er Rheinzink zink tagrender med mindre man kan se profilet.
 Følg tråden
Vil du være med? Log ind for at svare.

Tilmeld dig og få fordele



Deltag i forummet, stil spørgsmål og svar andre

Favoritmarkér spændende indlæg

Færre reklamer, når du er logget ind
...og meget mere



Tilmeld dig gratis