Flamberede figner

Jeg vil blive meget glad hvis der er nogen der har en opskrift på flamberede
figner.

Kristina

3 svar
 Følg tråden
Annonce
Annonce
Annonce
Måske et dumt spørgsmål, men er det ikke blot at hælde cognac på små
figner og så sætte fut til?

file://Klaus

Jeg gætter på, at du mener flamberet figenbudding.
Det smager mere som konfekt end som budding.

300 gr. tørrede figner (uden stilk) og
150 gr. hasselnøddekærner blendes sammen. Dejen æltes med
125 gr. mel
250 gr. smør
3 spsk. sukker
2 spsk. vaniljesukker
2 æggeblommer
saften af 1 citron
1 teske kanel
koriander
muskat

Fyldes (trykkes) i en smurt buddingform, som koges i vandbad i 3
til 4 timer.
Vendes ud på et varmt fad, drysses med revet appelsinskal, og
flamberes med (varm) rom. Serveres varm, med appelsinstykker.

Med venlig hilsen, Emil

Vi flamberer figner i Pernod og serverer dem med flødeskum tilsat knuste
makroner. Giv eventuelt en rigtig god mørk Madeira til, hvis du kan opdrive
sådan en.
Denne dessert er en kopi af en vi fik serveret på "Strandmøllekroen" for ca.
10 år siden.
Lone

 Følg tråden
Vil du være med? Log ind for at svare.

Tilmeld dig og få fordele



Deltag i forummet, stil spørgsmål og svar andre

Favoritmarkér spændende indlæg

Færre reklamer, når du er logget ind
...og meget mere



Tilmeld dig gratis