Chokolade

Goddag

Der skulle vel ikke være nogen her i den gruppe, der kender til hvordan man
laver chokolade??
Sidste år ved juletid så jeg i morgentv (på tv2) hvordan man selv kunne lave
det. (noget med at smelte/koge det, nedkøle en trediedel for derefter at
blande det sammen igen). Jeg har desværre ikke opskriften, og derfor ville
jeg høre om der skulle være nogen der ved hvordan man gør så chokoladen
bliver lækker og ikke det traditionelle kedelige dampbadschokoladeovertræk.

Venlig hilsen Anita Hansen
2 svar
 Følg tråden
Annonce
Annonce
Annonce
Hak chokoladen, kom det i en skål og smelt den langsomt i et vandbad, der
max må være 60 grader varmt.
Chokoladen skal smelte til det når 50 grader .
Derefter hældes 2/3 af skålens indhold ud midt på en ren og tør overflade,
og straks efter køles chokoladen ned ved at man med en palet i hver hånd
konstant skraber chokoladen ind mod midten af bordet, hver gang skraber du
også den ene palet ren med den anden. Dette sker for at forhindre noget af
chokoladen i at blive koldere end resten.
Når chokoladen som stadig er på bordet og føles tyktflydende , og har nået
en temperatur på mellem 28-29 grader, skrabes chokoladen fra bordet direkte
ned i skålen med den sidste 1/3 af massen. De 2 dele blandes godt sammen og
skålen varmes forsigtigt op til 31 grader .
Går noget galt startes forfra.

Vh Mark

Det er også muligt at smelte 2 tredje dele til en temp. på ca 50-55 grader.
Herefter smeltes resten i chokoladen. Nu vil den have den rette temp. (ca.
32 grader)

Kristina
 Følg tråden
Vil du være med? Log ind for at svare.

Tilmeld dig og få fordele



Deltag i forummet, stil spørgsmål og svar andre

Favoritmarkér spændende indlæg

Færre reklamer, når du er logget ind
...og meget mere



Tilmeld dig gratis