Ok/ikke ok placering af fuge på træ/alu vinduer

flemming.madsen
flemming.madsen
Indlæg: 76
Postnr: 3400
Det yder som om der er flere der er blevet klogere i den sag ;D
Uanset det kan være fristende - så er en faktura eneste garanti for at have dokumentation når der opstår problemer - og der skal placeres et ansvar - det kan være dyrt at spare momsen... Men det bliver måske bedre når modtager også får ansvar...

Hvorom alting er - så kan jeg anbefale at læse lidt fagstof om placering af fuge ved istættelse af nye vinduer eller ved renovering af gamle vinduer.. det er altid godt at sætte sig ind i tingene - og husk ALDRIG at betale en håndværker forud - og sørg for at få et ordentligt aftalegrundlag..

mvh flemming
Niko-7500
Niko-7500
Indlæg: 18
Postnr: 7500
Niko-7500 Niko-7500
Skrevet af hpox på 17 jan 2012 00:38
Endelig en mand med fugeforstand. Nico-7500 :o)

Og så påstår du sgu' at der er i orden at fuge træ/aluvinduer af ovennævnte type på den måde det er beskrevet ovenstående.

Kom med med blot en eneste monteringsanvisning der angiver at pågældende vinduestype SKAL fuges som det er gjort ovenstående!!!

Det var da en mærkelig kommentar. Kan nu ikke se jeg på noget tidspunkt siger det er iorden at fuge kappen til, men det er nu ikke alverden der sker ved at fuge 3/4 af kappen til, som bøllemose også har godkendt.

Bare lige for at rette misforståelsen.


hpox
hpox
Indlæg: 4735
Postnr: 8250
hpox hpox
Nico-7500

Citat.

"Dog skal bøllemose oplyse det i deres monterings vejledning hvis det er. Men der skulle ikke set noget ved det.. Som sagt er alu-kappen åben i bunden, og der burde ikke komme vand/fugt derind, uden at der er en anden fejl. Jeg har talrige gange set at man fuger kappen til, og jeg har aldrig hørt om nogle som mugner. Træ til vinduer er tørret i en ovn inden det lukkes med en maling. Men derfor skal det stadig være iorden."

Hvordan skal dit udsagn så forståes?

Du skriver klart og tydeligt at du ikke anser det for nogen fejl at der fuges som i spørgerens eksempel.

Undertegnedes og din mening om hvorvidt det har nogen videre uheldige konsekvenser eller ej er uden betydning.
For det er nemlig sådan at man bare haver at overholde de anvisninger der følger med produktet. Det gælder opbevaring, fastgørelse, fugning, eventuel glasisætning, osv. (Det er det du(vi) får vores løn for)
Og det er derved at den ønskede kvalitet sikres.

Og endelig er jeg personligt af den opfattelse at fugning af pågældende vinduestype helt ud til alukappen ser rædsomt ud. At det faktisk er noget svineri.
Niko-7500
Niko-7500
Indlæg: 18
Postnr: 7500
Niko-7500 Niko-7500
"Men der skulle ikke ske noget ved det"
Det betyder ikke at, det ikke er en fejl. Men pyt. skal ikke forstås som om det er iorden at fuge den til... Bare lige så der ikke er nogle som går ud og gør det

Helt enig i at, ALLE leverandør anvisninger skal overholdes.. Ja det er derfor håndværkere koster det de koster..

Ja det er grimt og mere besværligt.. er da meget nemmere og hurtigere og glitte fugen ud inde bagved end at have den helt ude ved kanten, hvor der skal være en pæn linje..

Men pointen i hele denne tråd, må være at man skal passe meget på med at lave aftaler "under bordet". Man mister garantien, reklamations retten til at klage og få rettet dårligt håndværk, som desværre sker for ofte
marmada
marmada
Indlæg: 62
Postnr: 7400
marmada marmada
Skrevet af hpox på 17 jan 2012 00:38
Endelig en mand med fugeforstand. Nico-7500 :o)

Og så påstår du sgu' at der er i orden at fuge træ/aluvinduer af ovennævnte type på den måde det er beskrevet ovenstående.

Kom med med blot en eneste monteringsanvisning der angiver at pågældende vinduestype SKAL fuges som det er gjort ovenstående!!!http://hvfil.dk/filer/Brugervejledn...11_web.pdfI denne står der at fugen skal ligge på aluminimums delen... Men godt nok en anden producent, og ved ik om det var helt det du mente...

hpox
hpox
Indlæg: 4735
Postnr: 8250
hpox hpox
Pyha marmada, den var tæt på. :o)

Men nej. (Eller ja). Den type der omtales ovenstående er "alu kappe på gammeldags trævinduevindue typen"

Som nedenstående:

http://www.rationel.dk/media/14876/...ing_ny.pdf

Som faktisk er lidt noget fis. Fordi den pulverlakerede kappe dels gør vinduet svært reparerbart, (efter indbrud f.eks.) dels gør farveskift vanskelige. (Om 10 år er Rationels kulører med garanti umoderne og div. husmødre drømmer om lyserøde vinduer. :o))
Vil du være med? Log ind for at svare.