Udglatning/Isolering af lille væg i kælgeren - gået i stå!

hpox
hpox
Indlæg: 4735
Postnr: 8250
hpox hpox
De anvisninger der gives af mere eller mindre tilfældige medarbejdere hos Silvan er langtfra troværdige.
Endvidere omtaler Rockwool kun DAMPSPÆRRE og det på den varme side af isoleringen. Som sædvanligt.

Jeg mener at man kan sammenligne kælderydervægge med alm. ydervægge på den måde at kælderydervæggene skal være lige så tørre som ydervægge, eksempelvis hulmurdisolerede teglstensmurer, når man udfører indvendig efterisolering.
mht. fugtindtrængen så er der jo ikke forskel på en kælderydervæg og en alm ydervæg - bortset fra at evt fugt bortventileres hurtigere fra den almindelige ydervæg.

Der bør anvendes trykimprægnerede- eller stålregler.
Normalt er det et krav at der kun anvendes trykimprægneret træ "på den udvendige side af dampspærrren" i gulve. Måske /måske ikke i vægge og det erikke noget krav i lofter.

Men man kan da godt spørge hvorfor kælderydervægge ikke kan laves på samme måde som terrændæk med strøgulve på betondæk. Men måske er det for risikabelt!?
Orla Nautrup
Orla Nautrup
Indlæg: 3363
Postnr: 7870
Orla Nautrup Orla Nautrup
Man kan netop ikke sammenligne en kælderydervæg med en såkaldt alm. ydervæg, da en ydervæg over terræn udtørres af sol, vejr og vind og en kældervæg under terræn konstant er påvirket af terrænnets fugtighed, ligesom kældevægge jo oftest er opbygget helt anderledes end vægge over terræn.

Altså kan der ved kælderydervægge være fugtpåvirkning udefra og ind i kælderen, og denne fugt vil så kunne ophobe sig bag en evt dampspærre, hvor den ved en gasbetonvæg med en diffusionsåben malerbehandling vil vandre ud i rummet indtil der er balance i fugten.

Fugten vil så kunne ventileres væk via den normale udlufning, og bl.a. af ovennævnte årsag er der et større ventilationsbehov i kældre end i stueetager o.l.
Vil du være med? Log ind for at svare.

 

Lignende indlæg

 1. fugtteknisk spørgsmål i gulvkonstruktion
  Jura, reglementer og krav
 2. Efterisolering
  Lav-Hus
 3. Er det vigtigt, at jeg laver dampspærre?
  Lav-Hus
 4. valg af sejljolle g
  Lav-Båd
 5. PGO G-Max
  Knallert & Scooter