Programmering af IC

Hej..

Jeg står og skal til at lege med noget programmering af nogle printplader, til nogle dioder, til en modelbil. Det eneste problem er - jeg ANER ikke hvordan man gør..! Nogen der evt. kunne hjælpe med et link eller lign.? Jeg kan ummidelbart ikke finde noget på google..

Håber på noget hjælp..

15 svar
 Følg tråden
Annonce
Annonce
Annonce
Forstår ikke rigtigt hvilken hardware skal du programere.
Indllæggelse af analog tærskelværdi er?
Evt Med ad konverter er mit forslag, så kan værdier lægges i EEprom
Hvis du bare skal have nogle lysdioder til at lyse i en modelbil, kræver det ikke noget særligt, ud over selve dioden. Kun en modstand i en eller anden størrelse.- Ja der skal også et batteri og en afbryder til. Jeg går ud fra det er lysdioder du mener, for der findes godt nok mange forskellige dioder der er til noget helt andet.

Hvis du skal lave blinklygter skal der mere til. Det kan laves simpelt med diskrete komponenter eller lign. Man kan sikkert købe et blinkermodul fra wellermann eller josty-kit eller lign. Det kræver måske i omegnen af 10 komponenter der skal lodes sammen. Du kan fx. se hvad der er hos www.elektronik-lavpris.dk af småkits. Blinker intervalet kan evt. "programmeres" ved at ændre en komponentværdi.

Du beskriver ikke hvad du vil særligt godt, men ud fra hvad jeg kan se kunne mit svar dække dit behov. Det skulle ikke være nødvendigt med noget videre programerbart. Hvis det ikke er avanceret nok og du skal lave udrykniingskøretøjer med amerikaner "lightbars" i rød og blå farver som ikke bare lige er on/off, kan du programere det på en microprocessor. Prøv at søg på Arduino eller Basic Stamp. Andre muligheder er PIC eller ATMEL. Hvis du kender til et programeringssprog i forvejen kan du jo lade det afgøre hvilken en du vælger.
Hej. Tak for svar indtil videre. til MBfan: Jeg ved godt det ikke er særlig godt beskrevet, men ja - det er til et udrykningskøretøj, og jeg har købt lysdioder, men ved bare ikke hvad næste ''skridt'' er. Hvis du har et link eller sådan, ville det være rigtig fedt. :-)
Der findes lysdioder ned indbygget blinkfunktion, men jeg kender ikke blinkfrekvensen

http://www.bjergum.dk/index.php?cPath=1_40
Hvis du vil lave det 'rigtig smart' så vil jeg foreslå at du køber du en arduino og forbinder lysdioder og andet godt til den. Så kan du selv programmere den til at gøre det du vil have den til at gøre...

Det er meget nemmere end det lyder at programmere den, også for en nybegynder. Prøv at checke det ud på http://arduino.cc/en/

/Hideout

 

Annonce
hvem forhandler den herhjemme

der er noget om den på youtube
Nu er 'herhjemme' jo lidt afhængig af hvor man bor

Men i Danmark kan man bl.a. købe arduino her: http://www.let-elektronik.dk/ Men prøv også at checke prisen i resten af Europa...

Et sted med 'lidt' mere info er http://www.ardx.org/src/, specielt denne begynderguide: http://www.ardx.org/src/guide/2/ARDX-EG-ADAF-DD.pdf

Med søg selv på Arduino, Freeduino osv, så kommer der masser af gode hits


 

Ardino er nok ikke helt der Daniel søger efter.
Hvis det er sådan noget du vil lave:

http://www.youtube.com/watch?v=2LSeniwkMk0&feature=related

...Så er arduino velegnet nok. Der er flere modeller at vælge imellem. Jeg tror selv de mindste vil have porte nok til sådan et projekt.

Og så til sidst vil jeg anbefale ebay til indkøb af mikroprocessor. Danmark er et u-land hvad elektronik angår. Køb inden for Europa, med mindre du ved hvad du gør.
Der er yderligere 5 indlæg i tråden.
 Følg tråden
Vil du være med? Log ind for at svare.

Relaterede emner

Tilmeld dig og få fordele



Deltag i forummet, stil spørgsmål og svar andre

Favoritmarkér spændende indlæg

Færre reklamer, når du er logget ind
...og meget mere



Tilmeld dig gratis