Brandregler for bagtrappe

Hej

Har et spg. omkring reglerne for anvendelse/fremkommelighed på en bagtrappe. Bor i en 5-etagers ejendom fra ca. 1890, der har både en for og bagtræppe. Ikke foretaget ekstra brandsikring af nogen af dem siden opførslen. Er nu udbrudt en mindre krig i ejerforeningen omkring retten til at anvende bagtrappen til småopbevaring. Diskussionen er selvfølgeligt hurtigt endt i en kamp om de lovmæssige krav, med påstande og fortolkninger gående begge veje..

Kan se at en anden tråd http://www.lav-det-selv.dk/Forum/aff/26/aft/158018/afv/topic har et meget lignende spørgsmål (og et fagligt svar), men håbede at I kunne hjælpe med en afklaring et par konkrete spg fra vores interne diskussion:

1) Hvilket bygningsreglement retter man sig efter i så gammel en bygning? Er det afhængigt af bygningens alder, eller altid det nyeste? Bygningen lever jo klart ikke op til moderne brandkrav.

2) Givet ovenstående info om alder og (mangel på) brandsikring, hvordan skal reglerne tolkes i forhold til ting på bagtrappen. Skal den være ryddet helt til væggen, må der hænge dekorationer, må der hænge opbevaringskasser, osv. På hvilket punkt kommer man over "reducerer gangenes brug som flugtvej"? (Fisker efter om der i praksis er en eller anden safe-use fortolkning man kunne ende på som kompromis).

3) Hvad gør man egentligt hvis dialog ikke er nok til at nå frem til en løsning. Kan man invitere en brandinspektør ud og lave en rapport eller hvordan?

På forhånd tak
Flemming
6 svar
 Følg tråden
Annonce
Annonce
Annonce
Det er helt utroligt, hvis ikke der hos kommunen er en byggesag, der hedder brandsikring af jeres ejendom. Efter nogle voldsomme brande i København blev der for mange år siden lavet en lov om brandsikring af beboelsesbygninger i mere end 2 etager og her må postnr 8000 med de mange lejligheder helt sikker være med.
Hvis bagtrappen indgår, som en forudsætning i brandsikringen, så skal den være uden brandbelastning og fuld farbar i flugt og indtrængningssituationen.
Ved fuldt farbar forstås at der intet må stå på trappen. Det eneste der må være er en dørmåtte - potteplanter i vinduerne er ok - men ikke gardiner.
Hvis der er beboere som ikke fatter dette synes jeg du skal bede den lokale brandmyndighed om et tilsyn, så de kan få et påbud.

mvh
gug
Du bør Google: Bekendtgørelse om brandsikring af beboelsesbygninger
Her finder du de rigtige svar på dine spørgsmål også hvad trapperummet må indeholde
Tak for jeres svar. Fik googlet bekendtgørelserne, og vil tage dem med til næste møde.

Sådan lidt off-topic: er det ifølge bekendtgørelserne egentligt ikke ulovligt at ophænge (og dermed anvende) trappeareal til postkasser, som det gøres overalt i dag? Der ser da ikke ud til at være lavet nogen speciel undtagelse for det forhold.
Husk at brandmyndigheden i etagebygninger er byggemyndigheden og ikke kommunens brandinspektør/beredskabschef etc. (Redningsberedskab/Brandvæsen)

Mvh.

René

 Følg tråden
Vil du være med? Log ind for at svare.

Relaterede emner

Tilmeld dig og få fordele



Deltag i forummet, stil spørgsmål og svar andre

Favoritmarkér spændende indlæg

Færre reklamer, når du er logget ind
...og meget mere



Tilmeld dig gratis