Cirkulation til varmt brugsvand

Hej
Cirkulation til det varme vand, laves det sådan at der trækkes en pex til det yderst tap sted, som sættes på den varme fordelerrør. og så tilbage til teknikrummet og bliver koblet på røret hvor det varme vand kommer fra vvb/veksler så en pumpe ??
6 svar
 Følg tråden
Annonce
Annonce
Annonce
Næsten, røret fra yderste tapsted, skal gennem pumpen og så på vvb/varmeveksler ved koldvandssiden så det bliver varmet op igen

Det skal være mellem sikkerhedsventilen og vvb den sættes på

Husk at få en kontraventil på så der ikke kan løbe koldt vand baglæns gennem returrøret


 Mvh.

Flemming

Man skal ikke kaste med Sten hvis man selv bor i et glashus ...Eller hvis Sten er rocker, og ved hvor du bor

Skrevet af Hans123456789 på 11 feb 2010 19:56
Er der nødvendig med en pumpe, hvis VVB sidder i kælderen som det laveste punkt i kredsen? Kan det ikke klares ved naturlig cirkulation?

Ja da der sidder en kontraventil, den skal jo åbnes.


 Mvh.

Flemming

Man skal ikke kaste med Sten hvis man selv bor i et glashus ...Eller hvis Sten er rocker, og ved hvor du bor

ok, det kan jeg godt se

Nu findes det sikkert ikke i praksis, men jeg har en ide til hvordan en kontraventil skulle være lavet for at det ikke var noget problem, tror jeg nok
En ventil uden fjeder og med en kugle der lukker. ventilen skal monteres lodret, med åbning retning op og lukning retning ned. Kuglen skal have præcis samme massefylde som vand, når den er højest (vand v. 4C). Nu er det kun et minimal tryk, der skal til for at åbne den. Der skal stadig et lille tryk til, da returvandet jo er over 4C, men det er meget meget lidt. Nå, men hvis det ikke findes i praksis, så bliver det jo nok lidt for besværligt at lave som LDS . Det sværeste vil jo nok være at finde kuglen med samme massefylde som vand. Det kunne f.eks. være en hul stålkugle.

Gad vide om ikke også det ville virke, selv om kuglens massefylde var en lille smule under vand . Tanken er at som udgangspunkt er ventilen åben.. Når hanen åbnes ryger en lille smule vand retur. Men flowet trykker kuglen ned i hullet og den bliver der og holder lukket p.g.a. trykforskellen, indtil hanen lukkes igen.

Nå, det var bare lidt tanker  Det kan sikkert ikke bruges til så meget
Hej

Vi har naturlig cirkulation på vores varme brugsvand. Fremløbet sker fra toppen af varmtvandsbeholderen og returen går til bunden af beholderen. Det fungerer fint.

For at dette kan fungere, så skal man modificere varmtvandsbeholderen en smule. I vores tilfælde var der et rør inde i beholderen, som skulle afkortes, så der bliver en højdeforskel h mellem der, hvor vandet tappes og der, hvor det returnerer. Det er temperaturforskellen (dvs densitetsforskellenen) over denne højdeforskel, som er "drivkraften" bag cirkulationen. Det vidste VVS'eren ikke, som i stedet foreslog en pumpeløsning....og så vi måtte lige finde belære ham lidt og henvise til den installationsmanual for beholderen, som han ikke havde læst i.

Mvh Janus
afkortning af et rør inde i beholderen. Det lyder ikke umiddelbart så let.

Min ide var også bare varmvand ud i toppen og retur ind i bunden, så skal det nok cirkulere. Men som FWM skrev, så manglede der er kontraventil. Hvordan er det med jeres system? Er der en kontraventil? Eller kommer vandet til hanen bare fra begge sider, når der åbnes. Hvis ikke returvandet er alt for koldt, så betyder det vel heller ikke så meget. Worst case må være ved sidste tappested. Måske var det en ide at have returvandet i et meget tyndere rør. Når det bare skal cirkulere langsomt, så er der jo ikke det store trykfald. Når så en hane åbnes kommer der kun en smule vand via returrøret, da der er langt mere modstand en fra den anden side.
 Følg tråden
Vil du være med? Log ind for at svare.

Tilmeld dig og få fordele



Deltag i forummet, stil spørgsmål og svar andre

Favoritmarkér spændende indlæg

Færre reklamer, når du er logget ind
...og meget mere



Tilmeld dig gratis