her er lige en hurtig marinade til hjemmelavede marinerede sild,, som min farfar lavede den!!
lige dele eddike/vand,
en lille håndfuld hele peberkorn
en håndfuld laurbærblade
sukker efter smag (150-200 gram) til 2 ltr
evt krydderier efter smag, (allehånde osv)
løg, 2 store i skiver, igen til 2 ltr
marinaden gives et opkog til løgene er møre, køles af og de rensede og "skinnede" saltsild
kommer op i lagen, efter to til tre dage er silden spiseklar,jeg lægger altid rå løg i skiver
op i lagen når silden er kommet op i den.
PS husk at tage det tynde lag skind af silden, og evt filer den, eller bare i små stykker,skåret
på tværs af silden.
sådan skal marinerede sild smage, ikke som "købesild", som i min verden kun er kandiserede
sødsyltede fisk,hvor al smag er fuldstændigt væk
har læst at industrifisk, læs købemarinerede, er "modnet" med acetone, og bleget med brintoverilte
ikke særligt "lækkert",, nå, men velbekomme til dem der prøver denne marinade !!!!
hilsen frank
"" hvorfor gå på arbejde, når man kan gå på jagt""