koble opvasker til varmt vand

dreamer81
dreamer81
Indlæg: 417
Postnr: 8900
dreamer81 dreamer81
Kan man ikke med fordel koble sin opvasker til det varme vand og på den måde spare penge???? eller fungerer det ikke i praksis?
tmeldgaard
tmeldgaard
Indlæg: 284
Postnr: 4180
tmeldgaard tmeldgaard
Man kan vist ikke koble alle til. De skal være beregnet til det. Men man skyller jo så også af i varmt vand, så jeg ved ikke om der er nogen fidus ved det i den sidste ende.
fregazoid
fregazoid
Indlæg: 8
Postnr: 5471
fregazoid fregazoid
Hej

jeg har brændefyr og gratis brænde til at varme mit brugsvand, hvilket vil sige at koldt og varmt vand koster i grove træk det samme

jeg har for nylig af den grund koblet både opvasker og vaske maskine til det varme vand, og de vasker begge en del bedre rent,

vaskemaskinen har jeg koblet til med et bruse batteri hvor der er skoldningssikring ved 40 grader for ikke at komme til at vaske tøjet ved for høj temperatur,
opvaskemaskinen er sat direkte til varmt vand og jeg behøver kun at skrabe de værste mad rester af inden jeg stiller ting i for den skyller jo også med varmt vand

det hele virker i mit tilfælde perfekt, men ingen garanti gavet
Kalasnikov
Kalasnikov
Indlæg: 38
Postnr: 9520
Kalasnikov Kalasnikov
Oplever I ingen problemer med at få sæberester skyllet ud? Sæbe skummer jo gevaldigt ved høje temperaturer, og vaskemaskinen skyller jo som regel kun et par gange. Derfor kunne jeg frygte for store mængder sæberester.

\Kalasnikov
dreamer81
dreamer81
Indlæg: 417
Postnr: 8900
dreamer81 dreamer81
Jeg har selv brændefyr koblet på det varme vand, det var af samme grund jeg var ude efter at koble det på.

til fregazoid og Fisher, har I lagt mærke til om der var noget at spare mht elregningen???
fregazoid
fregazoid
Indlæg: 8
Postnr: 5471
fregazoid fregazoid
MHT. at skylle sæbe ud, tror jeg at det er bedre at sæben bliver opløst i varmt vand, tøjet virker ihvertfald meget renere

jeg har ikke nået at se så meget til det på elregningen, endnu, men al logik siger mig da at når den ikke behøver at varme vandet må den bruge mindre energi og dermed mindre strøm, håber jeg da
jbr
jbr
Indlæg: 2072
Postnr: 7451 Sunds
jbr jbr
Hvis du havde søgt på "opvaskemaskine varmt vand" her på LDS, ville du se, at det spørgsmål har været oppe at vende en masse gange

Jeg klipper lige et svar ind til dig fra en tråd der er 2 måneder gl.:

Nu regner jeg med, at du, før du besluttede dig for at lave en varmtvandstilslutninng til maskinen, har regnet lidt på besparelsen.

Hos mig ville det formentlig være spild af penge og varmt vand at lave sådan en tilslutning.
Vores hus har ikke cirkulation på det varme vand. Hvis man har det, har man varmt vand i hanen, med det samme, når man åbner for den. Det har vi ikke.

Det betyder jo så, at det vand der pumpes ind i maskinen, sagtens kan være koldt/lunkent, selvom det kommer fra den varme ledning. Det vand der står i rørene, bliver jo pumpet ind først.
Og så skal den alligevel i gang med at varme vandet op.
Dernæst er det jo så et spørgsmål om, hvor mange gange den enkelte maskine tager vand ind, og hvor lang tid der er mellem indtagene, contra den isolering der sidder omkring dine varmerør, fra varmekilden til maskinen.

Hvis du derimod har cirkulation på den varme ledning, ja så er det måske fornuftigt nok at tilslutte til varmt vand.

Om resultatet er bedre med koldt vand... tja, det kan du nok selv bedst vurdere... du har jo prøvet begge dele

Og hvis du synes det var bedre med koldt vand... ja så er det da bare at komme tilbage til det... og en besparelse, hvis du ikke har cirkulation på varmtvandsrørene...
Tråden er iøvrigt her:
http://www.lav-det-selv.dk/Forum/af...ic/afpg/1/
God jul og godt nytår....

 " Hvis alt ser ud til at være i orden, så er der noget du har overset "
Med venlig hilsen


Jan


Solus 24 "Ofelia"   ___/)__/)_            www.solussiden.webs.com

csteinod
csteinod
Indlæg: 511
Postnr: 5230
csteinod csteinod
det er faktisk en tråd jeg oprettede i sin tid..

Det er sådan at jeg ikke synes at det bliver super rent - og min plan er at skivte til koldt vand for at se om det gør en forskel..

/cs

gdssjov
gdssjov
Indlæg: 57
Postnr: 8600
gdssjov gdssjov
det er en dårlig ide med varmt vand - så vil det fx være vanskelligt at få æggerester skyllet af i forskyllet - det brænder fast i stedet..
kamb
kamb
Indlæg: 664
Postnr: 8653
kamb kamb
Der er kun en fordel for dig ved at koble den til varmt vand, nemlig det du er inde på at opvaskeren bruger mindre strøm..

Til gengæld er der mange ulemper:

Vandventilen vil formentlig gå til efter 1-2 år hvis du er heldig, ellers før, den er kun beregnet til kold vand.
Alt det vand den tager ind (2-4 gange) vil alle være varmt vand, dermed det dyre vand.. Ja ja selv træ koster jo lidt.
Alle æggehvide stoffer "brænder" fast, kan være et problem.
Hvis dit varme vand er eks. 60 grader, så er det slut med skåneopvask til de fine glas og noget plast vil måske blive deform..

Så alt i alt ville jeg aldrig drømme om det, det er en rigtig dårlig idé, og det samme gælder med en vaskemaskine, med mindre du køber en der er beregnet til det og som tilsluttes både varm og kold..


 Skal det gøres ordentlig - skal du gøre det selv

 Lidt om mig her

bredum
bredum
Indlæg: 148
Postnr: 4100
bredum bredum

Du skal montere en blandeventil og køre med vand temp. omkring 25 grader. Lad dit fyr tage opvarmning 0-25 grader og maskinen om resten hvis du kogevasker mm.

Nif
Nif
Indlæg: 294
Postnr: 0000
Nif Nif
Husk at kigge på slangen. Har set flere der max tåler 35grader eller 50. Dem jeg har set, har det stået på selveste slangen

 

777
777
Indlæg: 332
Postnr: 6900
777 777
jeg har gjort det samme som fregazoid. Også med godt resultat. Både med vaskemaskine og opvasker:Ja selv tørretumbler modtager centralvarme fra træfyring da varmelegemet er slået fra. min opvaskemaskine er en model man kan sætte varmtvand til.
Allan Fischer
Allan Fischer
Indlæg: 533
Postnr: 4220
Allan Fischer Allan Fischer
Der er masser af penge at spare hvis man ikke bruger sin opvaskemaskine som en styrtningsskakt. skyl af inden du kommer din opvask i maskinen, så du ikke skal bruge energi og sæbe på at rense udtørrede fedt og æggerester af. Vask i laveste gear og tilslut din maskine til det varme vand i mit tilfælde ca. 53 grader. Sådan her jeg nu kørt i ca 7-8 år uden problemer. Min opvaks er ren uden kalk og madrester, og der er ikke sprungen nogen ventiler el. lign. i den. Jeg doserer normalt med sæbe og salt.

Allan
Vil du være med? Log ind for at svare.