12 spot

Nogen der ved om der er regler for hvor lang en 12 volt spot ledning max må være?
30 svar
 Følg tråden
Annonce
Annonce
Annonce
Den kan max være den længde den kommer med fra fabrikken. Skal den ændres ellers skal man lave sin ejen installation, skal den gennemføres af en aut. og skal beregnes ud fra effekt og spændingsfald.

 

Hvis det er 12V må man da vist gerne selv lave det, og man må da vel også forlænge dem? Ikke noget jeg ved 100% noget om, men man må da også selv lave ledninger i sin bil :)

En anden ting er ledningen til transformatoren....
Nej det er strengt forbudt.
Mener det var Hr.Leth som heller ville kalde det en højstrøms-installation, end en lavvolts-installation. Høj strøm = stor skade.

 

http://sik.dk/Global/Publikationer/Artikler/OEvrige-artikler/2006/Bedre-lavvoltlysinstallationer
Hvis du har købt et færdigt sæt, så må du ikke forlænge kablerne fra transformeren og ud til spotene, men du må gerne korte noget af ledningerne. Hvis du korter ledningerne op, så ryger din garanti og fabrikkanten kan ikke stilles til ansvar hvis det går galt med installationen i fremtiden. Desuden kan opkortningen af ledningerne og betyde at spotene vil have hver deres lysstyrke, da spændingsfaldet i ledningerne ikke er ens.

Hvis du får det udført af en installatør, så skal du være opmærksom på, at ledningen fra en elektronisk transformer og ud til det sidste spot ikke overstiger 2,5m, for ellers brænder transformeren hurtigt af.

En doven Gør-Det-Selv, er en dygtig Gør-Det-Selv

Annonce
ZareBaBrugeren er offline
Er du sikker på du må ændre på et typegodkendt produkt ?

 

I princippet er der jo ikke noget i vejen med at opkorte ledninger, men det er jo lige netop derfor at garantien ryger og at det ikke længere er fabrikkens ansvar hvis der er noget der går galt og de er heller ikke forpligtet overfor et erstatningsansvar, da produktet er blevet ændret.

En doven Gør-Det-Selv, er en dygtig Gør-Det-Selv

Sæt skal installeres efter fabrikantens anvisninger. Punktum. Laves der ændringer ryger godkendelsen jo. Du kan ikke klippe i ledningerne uden at klippe de monterde plugs af. Så er du allerede ude i at skal samle det igen med samlemuffer hvilket er noget lo**. Overskydende ledning bundtes med en strips eller et stykke stiv ledning.

Steffen, hvis du skriver hvad du skal have lavet, kan du få hjælp til at vurdere om det kan laves gds med et sæt, eller om du skal have besøg af en elektriker. Færdige sæt har sædvanligvis 2 meter ledning til hver spot. Så du kan altså lave en række med fx. 5 spot på 4 meter (ca.)
Selv med 12 volt kan det sætte ting og sager i brand - 12 volt kræver faktisk tykkere ledninger end 220 volt.

 

Som skrevet må man ikke selv ændrer i længderne på ledningerne, dette skal klares en af den kan beregne dimensionerne af ledninger, da 12v trækker væsentligt mere strøm / ampere, i forhold til 220v installtioner.
Der er yderligere 20 indlæg i tråden.
 Følg tråden
Vil du være med? Log ind for at svare.

Tilmeld dig og få fordele



Deltag i forummet, stil spørgsmål og svar andre

Favoritmarkér spændende indlæg

Færre reklamer, når du er logget ind
...og meget mere



Tilmeld dig gratis