Vandbåren Gulvvarme med minimal inbygningshøjde ?

Hej Gdser,

Skal til at renovere en lejlighed og i den forbindelse skal vi lave vandbåren gulvvarme i et rum på 10 kvm. Underlaget er bærende bjælkelag med 90 cm i spænd og der skal lægges fliser i rummet.

Vores problem er at der er tilstødende rum med plankegulv i 27 mm., så vi ønsker selvfølgelig at kunne lave en så pæn overgang uden den store niveau forskel. El måtter er udelukket.

Som jeg ser det er der groft stillet 2 opbygnings muligheder :

1,
Plankegulv fjernes, Bjælkerne forstærkes, så spænet bliver 30 c/c afstand, derefter 1 lag 22mm gulvplader, derefter sporplader med indbygget varmefordelingsplader  til 12 eller 16 mm pex, og  så fliser.
Evt måtter ala elvarme bare med 8 mm pex til at rulle direkte ud på gulvpladen.

Har kigget på følgende systemer :

 http://www.billigvvs.dk/Varmesystemer-Gulvvarme-LK-VVS--LK-EPS16-gulvvarmesystem-(10m2)-for-beton-trae-276120.html

http://www.billigvvs.dk/Varmesystemer-Gulvvarme-NeoTherm--NeoTherm(R)-MiniHeat-gulvvarmemaatte-ca-2,5-m2-331378.html

2,
Plankegulv fjernes, svalehaleplader lægges direkte på bjælkelag, pex bindes ned i pladerne. Støbes ovenpå og så varmefordelingsplader ? til sidst afsluttes med fliser.

Systemet skal kobles på stigestreng i lejlighedskompleks.

Det er alfa og omega at byggehøjden bliver minimal og byggefasen bliver så hurtig billig som muligt.

Mvh Kevin

3 svar
 Følg tråden
Annonce
Annonce
Annonce
hej

Der er 2 løsninger.

Løsning nr.1 som du nævner, Isolering -> spånplader med forrullede spor til 17mm pex -> samt varme fordelings plader af alu.

løsning nr.2 næsten det samme, isolering og ophængnings plader fra uponor hvor der er også er rillede klar til gulvvarme rørene.

Begge løsninger er godkendte, dog er den først nævnte den mest brugte og korrekte.
________________

løsningen med 8mm gulvvarme er nød løsning, da du ikke kan få fordelt varmen godt nok på dette gulv, du vil kunne mærke en temperatur forskel, og du vil have for stor en modstand i disse rør (Delta P [kPa]) til at kunne trække mere end 5kvm2 pr. stk. Dvs. du skal have 2 kredse af gulvvarme, og montere en pumpe, samt disse kan kun blive styret af en FJVR ventil (retur ventil) og ikke en normal rum regulering.

Jeg vil dog også lige vende projektet med varmemesteren og høre om det er noget de vil acceptere.

Jeg skal dog samtidig sige at løsningen med spånplader som er rillede er temmelig dyre, og de er som regel dyrere end et flot plankegulv pr. kr. kvm2 :)

Håber det hjalp dig.

mvh
Daniel
VVS-tekniker
Og løsning #4, har også været vendt rigtigt mange gange på forum hvis du lige søger:
Hvis du alligevel vil rive gulvet op, så glem alt om svalehalepladerne. Bare læg varmefordelingsplader ud mellem dine spær. Montér nogle støtte-spær hvis din CC er for stor. Herefter undergulv, og så dit slutgulv. Eneste ulempe er at dit gulv vil reagere lidt langsommere på temeraturændringer end hvis du havede varmen direkte under gulvet. Men tilgengæld en fin og billig løsning, desværre ret arbejds intensiv. Den hurtige løsning vil jo være at udlægge en 8-15mm gulvvarme med fordleingsplader direkte på nuværende gulv, og så lægge en tynd parket ovenpå (8-16mm) så det kom til nogenlunde at passe med dit gulv i det andet værelse.
 Følg tråden
Vil du være med? Log ind for at svare.

Tilmeld dig og få fordele



Deltag i forummet, stil spørgsmål og svar andre

Favoritmarkér spændende indlæg

Færre reklamer, når du er logget ind
...og meget mere



Tilmeld dig gratis