girafsliber

Hej.

Min mand er ved at bygge en tilbygning, i tilbygningen skal der være gipsloft og vægge.

og når de skal slibes overvejede jeg at købe en girafsliber til ham i fødselsdagsgave, men jeg har altså kun råd til en af de billige, kan se at man kan købe dem til 1200-1500 kr.

Men så er mit spørgsmål: er de noget værd?

Håber at i gider at svare.

Hilsen anja
6 svar
 Følg tråden
Annonce
Annonce
Annonce
Jeg har ikke erfaring med giraf slibere. Til væge synes jeg en billig rystepudser med finkornet papir og Jem&Fix slibebrædt er tilstrækkelig. Har brugt samme metode til lofter. Bevares, det sviner og man ligner et spøgelse bagefter. Så hvis ikke det er et voldsomt stort areal ville jeg spare pengene til noget andet.

 

Allerførst skal det lige siges at jeg er MEGET grøn inden for gør-det-selv arbejde, men med et ny erhvervet hus er man jo nødt til at komme i gang med at lære <img src="/DesktopModules/NTForums/themes/LDS/emoticons/smile.gif" align=absMiddle border=0>

Det eneste jeg i hvert fald er sikker på, er at det rigtige værktøj gør tingene nemmere, så jeg investerer en del i det nødvendige udstyr i hobby prislejet.

Jeg har lige købt en power craft(tror jeg nok det staves) til 1300. Jeg har indtil videre kun brugt den én gang til et 13m2 værelse, men det gik fint og hurtigt! Efter 5 minutter havde jeg fået fornemmelsen for maskinen, og kunne skifte tilbage til lidt grovere korn igen <img src="/DesktopModules/NTForums/themes/LDS/emoticons/wink.gif" align=absMiddle border=0> Da jeg desuden har en billig industristøvsuger jeg kan sætte til sviner det stort set ikke, det var først da jeg med sandpapir og slibeklods slev hjørner og omkring radiator og kontakter det begyndte at svine. Så indtil videre er jeg stort tilfreds med den!

Men bevares, man kan da godt mærke at det ikke er proff udstyr. Jeg er blevet fortalt at svagheden ved den kan være at drivakslen ved hovedet kan knække hvis man trykker for hårdt mod væggen, så jeg kører lidt forsigtigt for at undgå dette.

Sådan en fætter kan lejes for kr. 99,- om dagen så måske skulle du hellere give ham noget, han kan have glæde af i mange år - en fed skruemaskine, vinkelsliber e.l.

 

 

Det er en tilbygning på 60 kvm. Så der er en del som skal slibes.
jeg har overvejet om vi bare skal leje en, men jeg ved at vi ikke lige når det på 1 weekend måske 1 uge. Da vi også har en del andet vi skal nå her i julen, så det er noget vi lige tar et par timer med når tiden lige er der.

og senere vil vi også komme til at skulle bruge den i vores gammel stue hvor der også skal gips loft op engang.

Men hvis den ikke er pengene værd, så er det jo spild af penge.
Tja, jeg har lagt over 160 kvm gipslofter (so far) og nogenlunde det samme i vægge. Jeg har endnu ikke benyttet en girafsliber. Og investeringen på kr. 13-1800 er ikke voldsom opgavens størrelse taget i betragtning. Men jeg syntes det er lettere (bevares, det sviner en HEL del mere) at bruge et par håndslibere, her er det så istedet vigtigere at have noget ordentligt at stå på, så jeg har scoret en bunke plastik kvartpaller så jeg kan nå loftet og have god føling med opgaven.
Er der meget højt til loftet, ville jeg overveje girafsliberen, fordi et godt fodfæste er meget vigtigt når man sliber. Det går såmend ikke voldsomt meget hurtigere med girafsliberen, fordi man ofte sliber for meget af, trykker for hårdt, mister kontrollen, glemmer at tjekke papiret osv. Og så er man jo lige vidt. Men hvis din mand er god til at bruge den slags værktøjer, så vil han nok sætte pris på at få en. For hvis man er god til at bruge den, SÅ sparer man tid, men min erfaring er at man alligevel skal slibe det meste efter i hånden, og så mener jeg at det kan være ligemeget med den store maskine. Den er jo også dyrere i drift og vedligeholdelse, så det er ofte en meget individuel vurdering om det er det værktøj man skal bruge.
Så med mindre du er sikker på at han vil sætte pris på den, og at det vil lette arbejdet for ham, så tror jeg han vil blive meget gladere for en god gipsskruemaskine eller et andet værktøj som han kan bruge lang tid fremover (man kan pille forsatsen af en gipsskruemaskine og bruge den som normal bore/skruemaskine), og ikke bare til det aktuelle projekt.

Hej.

Som andre skriver, kan det være en god ide at leje maskinen istedet for at købe. Udover Griafsliber skal du bruge en industristøvsuger, ellers har du ikke ordentlig glæde af sliberen.

Jeg har lige slebet et værelse på 20 kvm. Alle flader skulle slibes. Det tog 2,5 time, incl. håndslibning af kanter. Så jeg vil mene, at I kan nøjes med at leje i maks. to dage, så er i færdige. Koster ca. 100 kr. pr. dag pr. maskine.

Hvis jeg skulle starte forfra med min renovering af hus (300 kvm) ville jeg overveje at købe en girafsliber, ellers mener jeg det er bedre at leje.

Overvej istedet at købe en god skruemaskine. F.eks. denne:

http://www.carl-ras.dk/e-shop/akku-vaerktoej/akku-boremaskiner/dewalt/akkuslagskruemaskinedc745kb/?rel=news

Det er samme prisleje, og den ønsker jeg mig til jul

VH Ole

 Følg tråden
Vil du være med? Log ind for at svare.

Relaterede emner

Tilmeld dig og få fordele



Deltag i forummet, stil spørgsmål og svar andre

Favoritmarkér spændende indlæg

Færre reklamer, når du er logget ind
...og meget mere



Tilmeld dig gratis