Home Automation

Nogle af jer der har erfaringer med X10 - et system til at styre hjemmet elektronisk.

Helt konkret vil jeg gerne vide om jeg selv må installere sådan en her:
http://www.laser.com/?page=shop/flypage&product_id=318&category_id=dbf4aa47dce7821619f9811277a1d3a8&
Bag mine eksisterende kontakter..

Det er da for smart at man ikke som med IHC skal til at trække nye kabler!
3 svar
 Følg tråden
Annonce
Annonce
Annonce

Har ikke erfaring med X10...

Du må ikke selv installer dem, da det er et indgrab/ændring i den faste installation.

http://www.hk-automation.dk/catalog/product_info.php?cPath=153_157&products_id=1760 skriver de at modulet ikke passer til LK's produkter, så det vil nok også blive svært, hvis modulet ikke kan være i dåsen bag stikkontakten eller afbryderen.

Alternativ er LK Wireless IHC - der skal der jo ikke trækkes kabler
http://www.harald-nyborg.dk/soeg.asp?n=10&Produkt=wireless&where=&Submit2.x=0&Submit2.y=0 produkterne kan bruges stand alone eller kobles op til en IHC wireless controller

Hejsa..
Jeg kan se den er CE mærket... Men skal den ikke også være DS mærket hvis den skal sidde i "den faste" instalation... ?????

Men nej du må ikke selv...

ville være meget sikker inden jeg monterede sådan en.. Lidt træls hvis hvis lortet brændte og forsikringen ikke dækker... Men det er ski da et smart system..(og billigt :-))

Mvh Jan J
Du må altså gerne selv lave UDSKIFTNINGER i den faste installation. Dvs, hvis det var noget der var indbygget i en normal stikkontakt, så måtte du gerne skifte din nuværende stikkontakt ud til en med x10. Desværre så er der her tale om et TILLÆG, i og med at den ikke er integreret. Dermed er du ude i noget med stærkstrøm osv.
Systemet er som sådan meget smart, men der er kun én større leverandør til det danske marked, og de har valgt at satse på IHC, og dermed er X10 og EIB samt andre lign. systemer dømt ude. Så du skal til de nærmeste nabolande for at kunne få modulartorer til elnettet.
Af selv samme årsag, finder du ikke noget der er DS mærket, da der ikke er nogen leverandører der gider at betale for en DS mærkning hvis de ikke har en jordisk chance for at komme ind på markedet. CE mærkning er nemlig slet ikke et sikkerheds mærke, men derimod en løfte fra producenten om at han overholder nogle krav som han i og for sig selv har fået lov til at opstille. Dermed er der ikke nogle standard for "CE mærkede" produkter. DS derimod betyder at alle produkter i en bestemt kategori skal kunne leve op til standarden.
Jeg er dog ikke klar over om en stikkontakt overhovedet skal være DS mærket eller ej.
 Følg tråden
Vil du være med? Log ind for at svare.

Relaterede emner

Tilmeld dig og få fordele



Deltag i forummet, stil spørgsmål og svar andre

Favoritmarkér spændende indlæg

Færre reklamer, når du er logget ind
...og meget mere



Tilmeld dig gratis