Bemærk lige.... vacuum pumperne virker altså ikke (!) med mindre du køber nogle horribelt dyre industrielle modeller. Du får ikke fjernet nok af luften til at det gør nogen mærkbar forskel med den lille plastik tingest fra Bilka.
Vi har tit vinrester stående, og vi har fundet følgende løsninger der virker (ikke for at under kende Lars, bare for at uddybe andre metoder, hvad enten du sætter proppen i igen eller ej):
Alle vintyper:
Stil dem i køleskabet (!) Iltningen sker MEGET langsommere ved lavere temparaturer. Husk bare at tage vinen ud af køleskabet en times tid før du skal bruge den, vin smager (normalt) bedst ved 12-18 grader.
Champagne: Sæt en sølvske i flaskehalsen inden den ryger i kølskabet. Så holder boblerne sig i nær ved en uge (!) Så længe der er bobler, så smager champagnen godt (hvis den altså også gjorde det da du åbnede flasken)
Ikke mouserende vin: Til mere eller mindre industrielt brug kan man få ædelgas "dispensere", hvor man fylder en gasart i flasken der er tungere end luft. På denne måde "skubber" man ilten ud af flasken, og iltningen kan stoppes (næsten 100%, men ikke helt du HAR jo allerede haft udsat indholdet for ilt da du åbnede flasken), hvorved din flaske kan holde i et par uger (du skal dog proppe flasken eller regelmæssigt efterfylde ædelgassen). Et sæt af disse koster dog på den forkerte side af kr. 500,- og gassen er heller ikke billig. Metoden er dog meget populær blandt folk der drikker dyre vine, da man så kan få vinen til at holde i relativt lang tid (eks. ved vinsmagninger over flere dage), og dermed opnår mindre spild.
Drikker du/i vin mere end 1 gang om ugen, så prøv evt. at købe vin i (3-10 liters) bokse. Man kan sagtens få god vin i bokse, og da der ikke er noget luft i plastikposen, så holder vinen uden problemer i et par måneder, også uden for køleskab (!) Drikker man bare en flaske om ugen normalt, så ryger en 3 liters boks på en måned, og så kan man "nøjes" med at tage flaskerne frem når man ved de bliver tømt.