Ventilation ml. undertag og isolering

Jeg har kig på et hus, hvor der i tilstandsrapporten står, at der skal etableres ventilation ml. undertag og isolering i tagkonstruktionen, eftersom isoleringen er ført helt ud mod undertaget.
Jeg ved, at det er vigtigt at have afstand ml. isolering og undertag, for at undgå fugt, og vil derfor have dette gjort. Men hvor stor en "operation" er der tale om?? Er det et spørgsmål om at få lavet ventilationsriste af en slags, eller kræver det, at isoleringen lægges helt om??

Håber meget, at der er nogen, der kan hjælpe med dette spørgsmål!!confused
2 svar
 Følg tråden
Annonce
Annonce
Annonce
Hej

Hvis det er et diffusionttæt undertag der er tale om, skal der ude ved spær være 70 mm fra overkant spær ned til overkant isolering, og så hænger undertaget normalt altid et par centimeter.

Operationen kan egentlig kun gøres ved at fjerne tilstrækkelig isolering, udskifte undertaget eller ved at hæve undertag/tagbelægning.
Kender nogen, hvor dette problem resulterede i at huset ikke kunne forsikres mod råd og svamp. Forsikringsselskabet godkendte dog en løsning, hvor der blev skubbet to drænslanger ned mellem hvert spærfag, for at skabe tilstrækkelig ventilation. Prøv evt. at tage forbehold i købsaftalen, og find en løsning med forsikringsselskabet.
Denne bruger er slettet og ikke længere aktiv.
 Følg tråden
Vil du være med? Log ind for at svare.

Tilmeld dig og få fordele



Deltag i forummet, stil spørgsmål og svar andre

Favoritmarkér spændende indlæg

Færre reklamer, når du er logget ind
...og meget mere



Tilmeld dig gratis