Vedligeholdt træværk er pænt træværk. Så enkelt kan det siges. For lad os bare være ærlige: det er 100 gange pænere at kigge på vedligeholdt træ, end materialer der er halvrådne og beskidte.
Den bedste måde at vedligeholde udendørs træværk, uanset om det drejer sig om et stakit, havelåge, skur, vinduer e.l., er ved at benytte sig af en god træbeskyttelse. Og denne skal helst påføres på det helt rigtige tidspunkt, for at opnå det bedste resultat.
Læs med og find ud af, hvordan og hvornår det er bedst at benytte træbeskyttelse.
Trin-for-trin guide til at træbeskytte udendørs træværk
For at sikre, at træbeskyttelsen både beskytter træet i længden og får det til at se pænere ud, er du nødt til at påføre det korrekt fra start af. Herunder vil vi guide dig til, hvordan du bedst muligt bærer dig ad. Du vil opdage, at du ikke nødvendigvis behøver at bruge lige lang tid på alle trin - mængden af arbejde afhænger nemlig af træets tilstand.
Første trin er at matslibe træet, så du får fjernet alt fra gammel maling til diverse ujævnheder. Det er langt lettere at arbejde med træ, der har en ensartet overflade. Samtidig er du garanteret et mere holdbart resultat, da træbeskyttelsen bedre kan trænge ind i materialet. Du kan også med fordel slibe kanter o.l., når du nu har sandpapiret fremme.
Andet trin går på at vaske træet for snavs, fedt, alger m.fl. Denne opgave kan være omfattende, hvis du ikke har givet træet en kærlig hånd i noget tid. Men det er vigtigt, at rengøre overfladen, og lade den tørre, inden du går i gang med at male med træbeskyttelse.
I tredje trin er turen endelig kommet til at benytte selve træbeskyttelsesproduktet. Men før du går i gang med at male eller sprøjte materialet på, vil vi anbefale dig at lægge en form for afdækning på jorden. For så slipper du for at skulle rense fliser efterfølgende.
Brug træbeskyttelse, når vejrforholdene er gunstige
Du opnår det bedste resultat i forbindelse med træbeskyttelse, hvis du sørger for at inddrage vejrforholdene i din planlægning. Så vær klar til at finde rengøringsmidler, sandpapir og træbeskyttelse frem for skuret, når følgende betingelser opfyldes:
- Temperaturen ligger et sted mellem 10 og 25 grader
- Det ikke netop har regnet, da træets fugtighed bør være på under 15 procent. Træets fugtindhold kan tjekkes inden arbejdet påbegyndes ved brug af en fugtmåler
- Vejrudsigten ikke varsler regn den pågældende dag - malingen skal nemlig have mulighed for at tørre, inden regnen falder
Derudover vil vi anbefale dig ikke at påføre træbeskyttelse i direkte sol, da det får produktet til at tørre så hurtigt, at det muligvis ikke når at trænge optimalt ind i træværket. Dette kan undgås i sommerperioden ved at træbeskytte i ydertimerne frem for midt på dagen.
Som du næsten kan regne ud fra ovenstående, er vejrforholdene mest optimale i Danmark i perioden mellem maj og september. Det kan ikke umiddelbart anbefales at træbeskytte udvendig træværk i vinterhalvåret.
Find den rette træbeskyttelse til træet
Udover ovenstående er det også vigtigt, at du vælger den rette form for træbeskyttelse til dit træværk. Dette gælder både i forhold til typen af træ og hvor udsat materialet er. F.eks. vil træværk, der står i direkte sol hele dagen, er placeret tæt på havet e.l. muligvis have brug for ekstra beskyttelse, da det slides hurtigere.
Du kan altid søge råd hos en professionel maler, hvis du har brug for vejledning i forbindelse med købet af træbeskyttelse til udendørs træværk.
I samarbejde med
Den bedste træbeskyttelse - leveret til dig
Køb din træbeskyttelse hos Malgodt.dk - en af Danmarks største og mest populære online maling-butikker med butikker i Aarhus og Glostrup. Lynhurtig levering og gode priser.
Malgodt er sponsor på Lav-det-selv.dk og giver ofte gode tilbud til brugerne her.
Følg med på deres firmaside her på sitet.
Besøg Malgodt.dk
Gå til firmaprofil