Sådan skifter du til den nye Fuga USB-stikkontakt

LK har lanceret nye produkter i Fuga-serien, dvs. dén type stikkontakter der anvendes i næsten alle danske hjem. Læs mere her og se video-guiden der viser hvordan du skifter til den nye kontakt med USB.

 

Lauritz Knudsen (LK) har for nylig lanceret det helt nye Fuga sortiment.

Udover LK Fuga stikkontakt med USB, som vel nok er den største nyhed, så er de nye dåser helt vindtætte. Der er også kommet en ekstra komponent – den tekniske monteringsramme.

Hele det nye sortiment bliver for stor en mundfuld at komme ind på her, men LK har lavet instruktionsvideoer af de forskellige montager. Du kan se dem på LK's hjemmeside.

Som nævnt herover er USB stikkontakten nok den største nyhed, for forbrugeren. Stikkontakten giver dig mulighed for, at oplade en telefon eller tablet, og samtidig have et 230V stik frit til noget andet. Du skal bare huske det USB kabel som passer til din enhed.

Vi har lavet en kort video. Den viser hvordan du selv skifter fra en alm. stikkontakt med afbryder, til den nye stikkontakt med USB – for det må du nemlig gerne selv.

Der har været en del diskussion om de 1.000 mA (1,0 Ampere) er tilstrækkelige. Hos Greenline.dk synes vi, at 1.0A er et fornuftigt og ikke mindst sikkert valg.

Opladningen sker ikke lige så hurtigt som med en hurtiglader, på måske 2.000 mA til 4.000 mA – til gengæld er det sikkert. Jo højere antallet af Ampere er, jo højere varmeudvikling er der. Ved 1A holdes temperaturen inde i stikkontakten, og i den enhed som oplades, så lav som muligt.

De kraftige hurtigladere bliver i sig selv temmelig varme, og det gør den enhed som oplades også. Mange lader deres USB enheder op om natten, mens de sover, og måske ved siden af sengen. Prøv selv at mærke hvor varme de bliver når du lader dem op. USB stikkontakten virker altså som et sikkert valg.

LK Fuga USB stikkontakten er permanent forsynet med strøm. Standby forbruget er på kun 0,1W. Havde Ampere tallet været højere, så ville det også betyde et højere forbrug i standby.

Du skal altså ikke smide din hurtigoplader helt væk. Gem den i skuffen, til du har travlt med opladningen, og brug USB stikkontakten når du er i god tid - mens du alligevel laver noget andet.

Skrevet til Lav-det-selv.dk af Brian Sommer fra Greenline.dk

Del det:

Om Brian Sommer

 bksommer

Kundeservice og marketing hos Greenline.dk